Nume
Parola
Vizualizări: 1838
Valentina Buzu, primar de Peresecina, Orhei: „APL trebuie să se expună asupra valorii taxelor locale”
27 Noiembrie 2020 — Valentina Buzu, primar de Peresecina, Orhei, președintele filialei CALM din acest raion respinge acuzațiile unor reprezentanți ai Guvernului că APL ar sufoca agenții economici cu taxe exagerate. „APL nu întreprinde nicio acțiune împotriva agenților economici din comunitate, noi nu suntem împotriva dezvoltării localităților pe care le reprezentăm.”

Potrivit Valentinei Buzu, proiectul de politică fiscală și vamală pentru anul 2021 creează impresia că sunt favorizați și protejați doar unii agenți economici mari, în detrimentul agenților economici mici.

„Taxele locale sunt unicele venituri proprii de care dispunem și se aprobă cu o transparență maximă, făcând o analiză a activității agenților economici de către specialiști. Noi ne dorim să atragem mediul de afaceri în localități, nu să le punem piedici sau să le majorăm taxele.”

Valentina Buzu a declarat că APL cunosc cel mai bine care este activitatea agenților economici în localități și anume acestea trebuie să se expună asupra valorii taxelor locale.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă