Nume
Parola
Vizualizări: 1729
Primarul de Cricova Valentin Guțan: „Noi apărăm interesele comunității, nu ale primarului”
16 Octombrie 2020 — Primarul orașului Cricova Valentin Guțan a declarat că aleșii locali nu pot accepta inițiativa Ministerului Finanțelor de a plafona/exclude unele taxe locale. „Oare hotărârile Curții Constituționale au fost anulate sau trăim într-un trib din Africa și nu ne mai supunem legilor care există”, a întrebat retoric alesul local cu cele mai multe mandate obținute din partea cetățenilor.

Valentin Guțan a fost de părere că în cazul în care Ministerul Finanțelor nu va renunța la ideea de a plafona taxele locale, dar și de a exclude unele taxe care ajung în bugetele locale, prejudiciind astfel veniturile comunităților, atunci și Consiliile locale vor lua atitudine. „ Noi nu apărăm interesele primarului, dar apărăm interesele comunității”, a punctat primarul de Cricova în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al CALM.

Amintim că la 12 octombrie membrii Consiliului de Administrate al CALM s-au întrunit în cadrul unei ședințe în care, marea majoritate a participanților și-au exprimat profunda îngrijorare privind intenția Guvernului de a plafona/exclude taxele locale. Potrivit aleșilor locali, poziția Ministerului Finanțelor este total neîntemeiată și ilegală. Reieșind din poziția membrilor săi, CALM a expediat o Declarație Președintelui RM, Prim-ministrului, organelor de drept, tuturor candidaților la funcția de președinte, clasei politice, dar și mass-media în care cere stoparea acestor abuzuri și consolidarea autonomiei locale.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă