Nume
Parola
Vizualizări: 1703
Primarul orașului Ștefan Vodă Vladislav Cociu: „Este nevoie de sporirea veniturilor în bugetele locale, nu de micșorarea acestora”
16 Octombrie 2020 — Vladislav Cociu, primarul orașului Ștefan Vodă, președintele filialei CALM din acest raion se pronunță împotriva plafonării/excluderii unor taxe locale.

„Articolele 109 , 110 și 111 din Constituția RM garantează autonomia autorităților publice locale. De asemenea, în titlul 7, articolul 288 din Codul Fiscal este stipulat că cota taxei locale este stabilită de autoritatea administrației publice locale la adoptarea bugetului administrativ teritorial. Tot în articolul 289 din Codul Fiscal este scris clar că avem 11 taxe locale, iar acum se face o tentativă de a mai exclude din acestea”, a menționat Vladislav Cociu în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al CALM.

Președintele filialei CALM din Ștefan Vodă a scos în evidență faptul că anume primarii sunt în permanentă conexiune cu cetățenii. „Sunt foarte multe probleme la care trebuie să găsim soluții, iar pentru aceasta este nevoie de sporirea veniturilor din bugetele locale, nu de reducerea acestora.”

De asemenea, primarul orașului Ștefan Vodă a amintit că inițiativele care se iau la nivel național trebuie să fie consultate cu reprezentanții autorităților publice locale. „Cu noi nimeni nu s-a consultat, am aflat de la TV despre intenția Guvernului”, a declarat Vladislav Cociu.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă