Nume
Parola
Vizualizări: 2577
Cu suportul financiar din partea Uniunii Europene, au fost semnate noi contracte în valoare de circa 33 de milioane lei, în vederea îmbunătățirii serviciilor de alimentare cu apă și canalizare a orașului Călărași
2 Octombrie 2020 — Recent, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, reprezentanții ADR Centru și ai Primăriei orașului Călărași au semnat contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului de infrastructură „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași", finanțat de Uniunea Europeană.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 33 1743 46,33 lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul - SA „Darnic Gaz", va executa lucrări de construcție a 15,845 km rețele de distribuție de apă, inclusiv 875 de branșamente în orașul Călărași. De asemenea vor fi construite 4,9 km, inclusiv 234 racorduri. Alte lucrări executate vor fi o stație de clorinare a apelor uzate. În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, peste 15845 de cetățeni din orașul Călărași urmează să fie conectați la un sistem îmbunătățit și durabil de alimentare cu apă.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației din localitățile sus-menționate la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora.

Totodată, au mai fost semnate alte două contracte pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași". Drept câștigătoare pentru prestarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor a fost desemnată SRL „Sigma Engineering", cu oferta contractuală în valoare de 318 473,72 lei, supravegherea de autor urmând a fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție de către SRL "ApcanProiect", conform contractului încheiat cu companie respectivă, în valoare de 99 523,04 lei.

De notat, că agentul economic, căruia i-a fost adjudecat contractul de antrepriză, a fost desemnat câștigător al licitației internaționale, cod achiziție MSPL/GIZ/L/CAC/002 din 22.05.2020, organizată de către autoritatea contractantă, ADR Centru, în baza procedurilor de licitație PRAG UE. Respectarea acestor proceduri asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu oferte competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

Măsura investițională „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

#ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa