Nume
Parola
Vizualizări: 1656
Femeile primar la primul mandat însușesc instrumentele și arta comunicării!
19 August 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women, finanțată de Suedia, organizează în luna august cursuri de instruiri pentru femeile primar la primul mandat, în vederea exercitării efective a funcțiilor lor în cadrul administrației publice locale și a integrării dimensiunii de gen la nivel local. În cadrul evenimentului din18 august au fost abordate două teme: „Arta comunicării și promovarea – calea sigură spre succesul unei lidere" și „Utilizarea instrumentelor de comunicare în activitatea APL, inclusiv în perioada distanțării fizice."

În cadrul sesiunii de instruire, femeile primar la primul mandat au avut posibilitatea să însușească mai multe despre elementele comunicării, de ce este importantă comunicarea nonverbală, dar și arta oratorică, care sunt elementele ce conferă identitate vizuală instituției pe care o reprezintă, dar și cum să evite greșelile în comunicarea scrisă.

Un alt aspect abordat a vizat comunicarea cu subordonații și cetățenii, aspect indispensabil pentru a realiza obiectivele propuse. De asemenea, femeile primar de la primul mandat au aflat cum trebuie să fie structurată o pagină web a unei autorități locale și ce informații să conțină aceasta, dar și cum să creeze și să utilizeze o pagină de Facebook.

Comunicarea în mediul online a devenit indispensabilă, mai ales în perioada distanțării fizice și în acest context femeile primar au învățat cum să-și creeze conturi pe alte rețele populare de socializare și să le utilizeze în vederea asigurării unei activități eficiente.

De asemenea, femeile primar au aflat mai mute despre modalitățile de promovare a activității primăriei, a oamenilor ce aduc valoare comunității, a agenților economici, a locurilor frumoase ce pot fi o carte de vizită a localității, a tradițiilor, etc.

Experții CALM au vorbit și despre schimbul de experiență dintre femeile primar în cadrul CALM, despre vizitele de studiu organizate până la pandemie, dar și despre unitatea primarilor datorită căreia s-a reușit obținerea mai multor drepturi ale APL.

Evenimentul face parte din programul de consolidare a capacităţilor femeilor primar, de facilitare a schimbului de experienţă şi a relaţiilor dintre ele, de creare a oportunităţilor de comunicare permanentă între femeile primar și promovarea intereselor lor, inclusiv în contextul COVID-19. Proiectul este implementat de Congresul Autorităților Publice Locale din Moldova (CALM), cu susținerea Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women și este finanțat de Suedia.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă