Nume
Parola
Vizualizări: 3590
Invitație pentru mass-media: Lansarea lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 19 August 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord invită reprezentanții instituțiilor mass-media să participe la evenimentul de lansare a lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Evenimentul va avea loc joi, 20 august, cu începere de la ora 11.00, în curtea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Jurnaliștii interesați sunt invitați să-și înregistreze participarea la eveniment începând cu ora 10:30, asigurându-se că dețin măști de protecție și legitimații de presă.

La eveniment și-au anunțat participarea Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova; Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; E.S. Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova; Madelene Eichhorn, manager de programe, Ambasda Suediei în Republica Moldova; Chris Perkins, director de Programe, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova. De asemenea, la eveniment vor participa autorități publice locale, specialiști ADR Nord și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului.

În cadrul proiectului, două blocuri nefinisate de cinci etaje, aflate pe teritoriul USARB, vor fi construite în așa fel încât designul celor două blocuri ce vor găzdui viitorul Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic să fie regândit în conformitate cu necesitățile specifice unui astfel de centru.

Valoarea totală estimativă a proiectului se cifrează la 37,54 milioane de lei, din care 28,50 milioane de lei - din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat, prin Decizia nr. 23/20 din 04.08.2020, alocarea a 16 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2020.

Parteneri strategici de dezvoltare în cadrul acestui proiect sunt USAID, Suedia și UK aid, finanțatori ai Proiectului de Competitivitate din Moldova, care va susține implementarea proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord”.

www.adrnord.md
Ataşamente:
10993_AGENDA.pdf