Nume
Parola
Vizualizări: 1599
AUTORITĂȚILE LOCALE, PNUD MOLDOVA ȘI ELVEȚIA CREEAZĂ OPORTUNITĂȚI DE RELANSARE A ECONOMIILOR LOCALE ȘI DE DEZVOLTARE A TURISMULUI!
14 Iulie 2020 — Deoarece majoritatea țărilor au închis granițele pentru cetățenii statului nostru, o soluție ar fi să descoperim în această perioadă frumusețea meleagului natal. O plimbare cu bărcuța printre nuferi, bucate tradiționale în pensiuni ce ne amintesc de copilăria petrecută alături de bunici, dangătul clopotelor și bătutul toacei la răsărit de soare, secrete seculare aflate de la meșterii populari, răcoarea pe care o regăsim lângă valurile Nistrului și ale Prutului – toate aceste bucurii au devenit mai accesibile datorită efortului depus de autoritățile publice locale pentru a repara drumuri, a ilumina străzi, a construi apeducte și alte condiții indispensabile în sec. XXI. Organizarea festivalurilor covorului, Iei, dorului, sarmalelor, plăcintelor, căruțașilor, etc, reprezintă alte încercări ale autorităților locale de a face cunoscute locurile natale. Fără susținerea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, toate aceste eforturi ar fi fost fără de succes. Recent, PNUD Moldova și Elveția au oferit pentru alte 24 de localități din Republica Moldova granturi în valoare de circa 60 000 de dolari pentru realizarea proiectelor de relansare a economiilor locale. În cadrul acestei ediții a emisiunii „La înălțime cu CALM”, primarii localităților Selemet, Cimișlia Tatiana Badan; Palanca, Ștefan Vodă Larisa Voloh; Edineț Constantin Cojocaru, Călărași Vasile Răță ne spun care sunt obiectivele acestor inițiative comune ale APL, PNUD Moldova, asociațiilor de băștinași și agenților economici locali și de ce ar trebui să vizităm localitățile Republicii Moldova.
Emisiunea „La Înălțime cu CALM” poate fi accesată la următorul link:

https://www.calm.md/autoritatile-locale-pnud-moldova-si-elvetia-creeaza-oportunitati-de-relansare-a-economiilor-locale-si-de-dezvoltare-a-turismului/

Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați suntem puternici!

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă