Nume
Parola
Vizualizări: 6299
ACETI din Bălți și-a prezentat oferta de colaborare la Universitatea de Stat din Comrat, în cadrul unei conferințe internaționale
Comrat, 13 Februarie 2020 — Conducerea Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) a participat marți, 11 februarie a.c., la Conferința Internațională cu genericul „Business Support & Scientific Base Infrastructure (BSSBI) as a driver of regional economic development”, dedicată celor 29 ani de la fondarea Universității de Stat din Comrat.

În alocuțiunile lor, președintele ACETI, Ion Bodrug, și directorul executiv al ACETI, Mircea Petic, s-au axat pe perspectivele de dezvoltare a domeniului ingineriei și tehnologiilor digitale în regiunea de nord a Republicii Moldova.

În context, președintele ACETI a accentuat importanța construirii unui ecosistem regional care să impulsioneze dezvoltarea accelerată a domeniului tehnologic.

La rândul său, directorul executiv al Asociației a subliniat importanța colaborării care trebuie să existe între ACETI și mediul academic pentru a crește profesioniști necesari dezvoltării domeniului tehnologic.

În cadrul conferinței, reprezentanții ACETI au făcut un schimb de idei cu privire la colaborarea ulterioară în domeniile de interes comun cu entitățile academice din municipiul Comrat.