Nume
Parola
Vizualizări: 3436
Antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord au participat la Târgul „Smaki Regionów” din Poznań, Polonia
Poznań, Polonia, 1 Octombrie 2019 — Un grup de antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a participat, în perioada 28-30 septembrie, la Târgul „Smaki Regionów” (Gusturile Regiunilor) din Poznań, Polonia. Membrii delegației moldovenești, printre care și Maria Prisacari, șefa Secției politici regionale și cooperare externă din cadrul ADR Nord, au participat la acest eveniment în contextul bunelor relații de colaborare ale Agenției cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska.

În cadrul expo-târgului „Smaki Regionow”, delegația moldovenească a beneficiat de un stand pentru a-și prezenta produsele culinare și, totodată, a avut posibilitatea să promoveze produsele moldovenești în cadrul expo-târgului internațional. Fructe uscate, ceaiuri ecologice, miere, dulciuri și prăjituri sunt doar câteva dintre bunătățile produse de micii antreprenori din nordul Moldovei, promovate în cadrul expoziției.

La acest târg au mai participat reprezentanți din diverse regiuni ale Poloniei și delegații mai multe țări europene.

Este pentru a treia oară când antreprenori din nordul Moldovei, ghidați de reprezentanți ai ADR Nord, participă la Târgul „Smaki Regionów”, organizat anual în Poznań.

În cadrul vizitei în Polonia, delegația din țara noastră a planificat împreună cu partenerii polonezi activități de dezvoltare pentru anul viitor.

Cooperarea dintre Regiunea de Dezvoltare Nord și Regiunea Wielkopolska a început în 2014, prin implementarea proiectului comun „Managementul proiectului - instrument al dezvoltării locale şi regionale. Experienţa pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova”. În urma rezultatelor obținute, ADR Nord și Voievodatul Wielkopolska au cooperat în vederea elaborării Programului regional sectorial dezvoltării atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Participarea antreprenorilor din nordul Moldovei la Târgul „Smaki Regionów” din Poznań a fost posibilă grație proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova", finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și A.O. „Pro Cooperare Regională”.

www.adrnord.md