Nume
Parola
Vizualizări: 3020
INVITAȚIE MEDIA: Consultări sub-regionale la Chișinău ale societății civile din țările Parteneriatului Estic și România pentru promovarea egalității de gen
Chișinău, 3 Septembrie 2019 — Peste 80 de femei și bărbați din 7 țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, România și Ucraina – se reunesc la Chișinău, în cadrul Consultărilor sub-regionale „Beijing+25” pentru a discuta scopurile comune, realizările, dar și acțiunile pe care urmează să implementeze fiecare țară pentru asigurarea egalității de gen și participării femeilor.

Evenimentul de la Chișinău este ocazionat de cei 25 de ani de la adoptarea Declarației de la Beijing și Platformei de Acțiune privind consolidarea drepturilor femeilor.

CÂND: 4-5 septembrie 2019, începând cu ora 9:00

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, Chișinău, str. Mitropolit Varlaam, 77, Chișinău

CINE: Consultările sub-regionale de la Chișinău „Beijing+25” sunt organizate de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și Fundaţia Hanns Seidel.

CONTEXT: Declarația de la Beijing și Platforma de Acțiune adoptate, în 1995, în cadrul celei de a patra Conferințe Mondiale a Femeilor, sunt considerate unul dintre cele mai vizionare parcursuri de dezvoltare pentru femei și fete din întreaga lume. Atunci, 189 de țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova, s-au angajat să combată stereotipurile de gen și să contribuie la asigurarea egalității dintre bărbați și femei.

Pagina evenimentului pe FB: https://bit.ly/2lF5NiW

Mai multe informații despre marcarea celor 25 de ani de susținere și promovare a drepturilor femeilor, puteți citi pe: https://www.unwomen.org/en/get-involved/beijing-plus-25