Nume
Parola
Vizualizări: 711
La Dondușeni au demarat lucrările de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă
Dondușeni, 30 Iulie 2019 — Peste șapte mii de locuitori ai orașului Dondușeni vor avea acces la apă potabilă de calitate. Recent, în orașul Dondușeni au demarat lucrările de construcție a stației de pompare a apei în cadrul unui proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni. De asemenea, în orașul Dondușeni urmează să înceapă și lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct, care va permite alimentarea cu apă potabilă a orașului din cele cinci sonde. Totodată, după procedurile de achiziții publice desfășurate, urmează să fie desemnat antreprenorul care va executa lucrări similare și în satul Climăuți din același raion, unde locuiesc peste o mie de oameni.

Executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect a fost monitorizată luni, 29 iulie, de către specialiștii ADR Nord. Astfel, Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor, și Vladimir Tifoi, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, au inspectat șantierul stației de pompare de la Dondușeni. Reprezentanții ADR Nord au constatat că lucrările se desfășoară conform graficului.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea, din FNDR, a 5 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

Proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” a fost lansat la începutul anului 2019.

www.adrnord.md