Nume
Parola
Vizualizări: 3041
Municipiul Strășeni și oraşul Rezina vor beneficia de suportului tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană
17 Mai 2019 — Orașele Strășeni și Rezina au ieșit învingătoare în urma concursului organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Centru în scopul implementării măsurilor de susţinere a dezvoltării urbane în regiune.

Oraşele selectate urmează să beneficieze de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL". Concursul s-a desfășurat în perioada 26.04.2019-13.05.2019 și a avut drept potențiali beneficiari toate primăriile orașelor din RD Centru, care nu au elaborate Programe de Revitalizare Urbană.
Astfel, în urma concursului organizat, la sediul ADR Centru au fost depuse 6 formulare completate pentru 6 orașe: Strășeni, Hîncești, Anenii Noi, Criuleni, Rezina și Nisporeni.
Dosarele primite au fost evaluate de o comisie în baza grilei de evaluare, conform căreia la baza selectării orașelor au stat următoarele criterii:
1. Numărul populației din localitățile urbane
2. Experiența în implementarea proiectelor
3. Caracteristica grupurilor de actori din localitate
4. Prezența documentelor de planificare pe termen mediu
5. Prezența Planului urbanistic general.

În urma evaluării formularelor, au fost desemnate orașele Strășeni și Rezina drept orașe beneficiare de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană.

Proiectul este cofinanțat din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Polone.