Nume
Parola
Vizualizări: 3307
Planificarea şi bugetarea multi-anulă a investițiilor capitale la nivelul administrației publice locale
Cahul, 15 Mai 2019 — Programul Comunitatea Mea a organizat, ieri, în incinta primăriei mun. Cahul, un atelier de lucru privind metodologia de creare și punere în aplicare a sistemului de planificare şi bugetare multi-anulă a investițiilor capitale la nivelul administrației publice locale. Atelierul a fost livrat de experții polonezi în planificarea investițiilor de capital, Anna Drozdowska și Rafał Szporko, care pilotează crearea acestor sisteme în primăriile mun. Cahul și Ungheni. După implementarea cu succes a metodologiei propuse, Programul Comunitatea Mea va extinde asistența tehnică și către primăriile mun. Strășeni și Comrat, și alți parteneri ai programului care sunt interesați de acest subiect.

În cadrul atelierului, experții au vorbit despre cadrul legal și etapele de punere în aplicare a sistemului de planificare a investițiilor capitale, compararea proiectelor și prioritizarea celor cu impact sporit, sincronizarea priorităților cu strategia de dezvoltare social economică a municipiului Cahul, precum și informarea cetățenilor și implicarea acestora la etapa de alegere a proiectelor incluse în planul de investiții capitale.

La atelier au participat primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș și colegii dlui, specialiști în atragerea investiților, inginerii cadastrali, contabilii, economistul local, arhitectul municipiului, cât și reprezentanți ai societății civile și ale ONG-urilor locale.

Activitatea este o continuare a efortului Programului Comunitatea Mea de a consolida capacitățile primăriilor partenere în planificarea și gestionarea multianuală a investițiilor de capital. În acest context, Programul Comunitatea Mea a organizat o serie de activități, printre care se înscrie și vizită de studiu în Polonia, pentru primarii municipiilor Strășeni, Ungheni, Comrat și doi reprezentanți ai primăriei mun. Cahul care au vizitat, în aprilie, orașele Gdansk, Cracovia, Sopot și Koscierzyna pentru a prelua practicile de succes în implementarea proiectelor de infrastructură, în baza planificării mulți-anuale a cheltuielilor.

Un eveniment similar va fi organizat, joi, 16 mai 2019, în parteneriat cu primăria mun. Ungheni. Mai multe imagini de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a Programului Comunitatea Mea: www.facebook.com/ProgramulComunitateaMea/