Nume
Parola
Vizualizări: 1522
CALM a studiat cum funcționează noile tehnologii de tip “smart” implementate în Turcia!
8 Mai 2019 — În perioada 21-27 aprilie, CALM a participat în cadrul unei vizite de studiu în Turcia, Istanbul. Primarul de Călărași Nicolae Melnic și expertul CALM Alexandru Palii au avut posibilitatea să facă cunoștință cu noile tehnologii utilizate de turci pentru a dezvolta serviciile publice prestate cetățenilor.

Nicolae Melnic a declarat că în Călărași se implementează un proiect ce are ca obiectiv iluminatul public stradal pe o porțiune de 21 de km, iar modelele văzute în Turcia pot fi un exemplu și pentru Republica Moldova.

Alexandru Palii a afirmat că grație suportului Uniunii Municipalităților din Lumea Turcă, reprezentanții CALM au avut ocazia să viziteze mai multe întreprinderi de stat și municipale din orașul Istanbul, fiindu-le prezentate și cele mai noi soluții și proiecte în domeniul transportului public și traficului rutier. „Mai multe localități de la noi apelează la tehnologiile de tip „smart”, dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor, eficientizării consumului de resurse și reducerii pe termen mediu și lung a cheltuielilor. În cadrul acestei vizite am vazut cum într-un oraș "smart" autoritățile locale colectează informații și folosesc tehnologiile moderne pentru a fluidiza traficul rutier, a îmbunătăți transportul public, a reduce poluarea și consumul de energie, toate acestea sunt făcute în vederea îmbunătățirii calității vieții”, a menționat Alexandru Palii.

Reprezentanții CALM au făcut schimb de opinii și bune practici cu reprezentați ai APL din mai multe țări europene care au participat în cadrul acestui program. Cum spunea Bernard Shaw: “Un om deștept își folosește propria minte, iar unul și mai deștept utilizează și cunoștințele altora.”

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă