Nume
Parola
Vizualizări: 3385
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: instruire pentru un nou grup de femei-lidere din Moldova
Chișinău, 23 Aprilie 2019 — Un nou grup de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-a reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la sesiunea de instruire 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Astfel, 55 de femei s-au alăturat grupului de femei-lidere care au participat la o instruire similară, organizată în martie curent, iar împreună cu beneficiarele proiectului „Women 4 Leadership” din sesiunea anului trecut formează și consolidează o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femeile-lidere din Moldova.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

Reprezentanta de țară UN Women în Moldova, Ulziisuren Jamsran, a subliniat în mesajul său de salut adresat participantelor la Academia de Liderism Feminin faptul că „dacă sunteți aici împreună, înseamnă că deja creați viitorul”, încurajându-le să comunice unele cu altele, să-și împărtășească experiențele și să valorifice oportunitatea de a interacționa cu moderatori și instructori minunați.

Sesiunea de instruiri 2019 pentru noul grup de femei-lidere se desfășoară, între 19 și 21 aprilie 2019, la Centru European Educațional FIDES, și a inclus în debut mesaje de salut din partea partenerilor proiectului – UN Women în Moldova, IVC și CONTACT-Cahul, precum și o prezentare a obiectivelor acestei Academii de Liderism Feminin, finanțată de Suedia, a experiențelor acumulate și a realizărilor obținute în 2018.

„Sper ca după aceste instruiri să vă putem saluta, la sfârșitul anului, cu adresarea „Bună ziua, doamnă primară” și „Bună ziua, doamnă consilieră”, a afirmat Președinta Asociației„Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, menționând că la concursul de selectare a beneficiarelor la Academia de Liderism Feminin 2019 au participat 300 de femei.

„Vă felicit pentru curajul și implicarea activă în procesele decizionale”, a subliniat Directoarea Executivă CONTACT-Cahul, Silvia Strelciuc, încurajându-le pe participante să atragă, prin exemplul lor, și alte femei în inițiative care aduc beneficii pentru oameni și comunități.

Una dintre participantele la Academia de Liderism Feminin, tânăra antreprenoare Elena Rotaru din satul Cușmirca, Șoldănești, mărturisește că se va întoarce acasă de la această instruire „mai motivată” în activitățile pe care urmează să le realizeze. „Persoanele care se află în fața noastră nu doar ne instruiesc, ci și ne inspiră”, spune Elena Rotaru.

Coordonatoarea de Program UN în Women, Svetlana Andrieș, a prezentat în cadrul mesei rotunde de lansare a sesiunilor 2019 a Academiei de Liderism Feminin un rezumat al activităților Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor, menite să „creeze și să consolideze rețeaua femeilor-lidere din Moldova”, precizând că în ultimii ani aceste acțiuni au cuprins peste 3500 de femei.

Agenda evenimentului desfășurat în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” include o instruire în domeniul abilitării femeilor pentru participare în procesele decizionale, susținută de experți naționali și internaționali.

Iar subiectele-cheie ale instruirii pentru femeile-lidere se axează pe teme precum: participarea femeilor în procesele decizionale; decizia de a candida pentru o funcție publică în Administrația Publică Locală; dezvoltare personală & liderism; motivarea pentru participarea în competiția electorală și în procesele decizionale; comunitatea și mecanisme de dezvoltare locală; dezvoltarea parteneriatelor pentru promovarea egalității de gen; buna guvernare și integritatea alesului public local; elaborare declarației de misiune etc.

Speranța comună a inițiatorilor, partenerilor și participantelor la proiectul „Women 4 Leadership”, exprimată cu ocazia lansării sesiunilor din 2019, este ca această promoției a Academiei de Liderism Feminin să repete și chiar să depășească rezultatele obținute de femeile-lidere ale promoției de anul 2018, iar aceste reușite să aducă beneficii atât participantelor, cât și comunităților din care provin printr-o participare autentică și egală a femeilor în procesele decizionale.

CONTACTE:

Asociația „Institutum Virtutes Civilis”
M. Chișinău, str. Bulgară, 1
Tel.: +373-22-27-25-00
Web: http://ivcmoldova.org/
E-mail: ivc.moldova@gmail.com
FB: @InstitutumVirtutesCivilis

IP CRAION CONTACT-Cahul
Or. Cahul. Str. Negruzzi, 46
Tel.: +373/299/84842
Web: http://contact-cahul.md
E-mail: contact_cahul@yahoo.com
FB: @contactcahul