Nume
Parola
Vizualizări: 7185
Poate fi curăţenia făcută într-un mod sănătos?
Chisinau, 25 Iulie 2018 — Fiecare alegere pe care o facem, chiar dacă pare mică, este o bucăţică din marele puzzle al protejării naturii unde fiecare efort contează. În ultimii ani ne-am schimbat din ce în ce mai mult percepţia asupra naturii şi recunoaştem importanţa şi beneficiile unei vieţi responsabile faţă de mediul înconjurător. Noi ne gândim la ceea ce lăsăm moştenire copiilor noştri şi vă invităm şi pe voi să fiţi din ce în ce mai activi şi conştienţi de acest lucru.
Tot ce eliberăm în natură urmează să inspirăm sau să mâncăm. În fond tot ce deversăm în apă se întoarce la robinetul nostru.
În formă lichidă sau solidă, mai ieftini sau mai scumpi, bio sau toxici, iată că – indiferent de specificațiile tehnice, detergenții fac parte din rutina de curățenie a fiecăruia dintre noi. Îi folosim constant, obligatoriu! Dar… oare știm totul despre acest ”indispensabil” pe mână căruia ne lăsăm hainele, mobilele şi casa?
Aşadar, mămici, tătici şi bunici, ştiaţi că detergenţii folosiţi pentru curăţenie ne pot afecta sănătatea atât direct cât şi indirect, prin felul în care reziduurile ajung în natură? Să luăm în considerare alternativele.
Statisticile arată că se folosesc peste 80.000 de tipuri de chimicale în produsele convenţionale de curăţenie. Alarmant, nu-i aşa?
În încercarea de a sensibiliza cît mai multe persoane despre influenţa detergenţilor clasici asupra mediului, Centrul Naţional de Mediu vine cu evenimentul „Detergenţii şi Mediul” care să atragă atenţia asupra lucrurilor simple pe care le avem la îndemană pentru a ne face viaţa frumoasă şi uşoară, asupra respectului faţă de mediul înconjurător şi asupra pericolului care apare din modul de viaţă haotic pe care cei mai mulţi îl adoptă
Evenimentul va avea loc în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” în data de 04.08.2018. Perioada anticipată de desfășurare a evenimentului va fi între orele 10.00 și 15.00.
Evenimentul este adresat în primul rînd femeilor de diferite vîrste care activează în diferite ramuri și profesii cum ar fi profesori, medici, fermieri, funcționari publici, femei de afaceri, femei casnice etc. În cadrul acestui eveniment în aer liber vor participa experții în chimie, care vor explica avantajele folosirii detergenților ecologici în procesul de epurare al apelor uzate. Producătorii locali precum şi importatorii şi distribuitorii vor prezenta produsele ecologice pentru spălare, curăţare şi frumuseţe.
Vor fi prezentate şi încercate metodele alternative de curăţare a diferitor obiecte cu utilizarea unor produse pe care le avem la îndemînă în orice casă şi care au un preţ acceptabil.
În cadrul evenimentului aveți posibilitatea de a vă informa de ce este important ca să folsească produse ecologice, biodegradabile, de a promova, de a vinde/cumpăra produse, de a discuta cu potențiali clienți. Proiectul programului evenimentului poate fi vizializat aici.
Scopul nostru este acela de a vă demonstra că se poate trăi sănătos cu mijloace simple, de a vă convinge să încercaţi măcar, de a vă spune că a trăi bio nu este o poveste ci chiar un mod de viaţă.
Intrarea este liberă!

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Implicarea grupurilor ţintă în promovarea managementului integrat pe rîuri mici din Republica Moldova” este implementat de Centrul Național de Mediu, în baza grantului oferit din Proiectul SDC-ADA ”Consolidarea cadrului instituţional în sectorul de apă şi sanitaţie în Republica Moldova (Faza 01)” ” susţinut financiar de Agenţia „Apele Moldovei”.