Nume
Parola
Vizualizări: 3959
OSC-uri și agenți economici familiarizați cu dezvoltarea filantropiei în Moldova.
2 Mai 2018 — La 26 aprilie, în incinta Centrului Contact s-a desfășurat ședința grupului de experți și agenți economici pentru dezvoltarea Filatropiei în Republica Moldova. La discuții au participat 12 reprezentanți ai OSC și ai agenților economici. Ei au fost implicați în discuții constructive dedicate îmbunătățirii cadrului normative în domeniul filatropiei în Moldova.
La ședință, Luben Panov, expert ECNL a făcut o prezentare a experienței europene în domeniul deducerilor. Principalul obiectiv al grupului de experți și practicieni din această comunitate a fost elaborarea propunerilor pentru îmbunătățirea acestui domeniu.
Menționăm, că până în prezent au fost realizate o serie de întâlniri la această temă, iar în continuare se dorește implicarea și mai mult a agenților economici interesați de acest subiect.
Acțiunile ulterioare vor viza un proiect de advocacy, așa încât legislația pe subiectul vizat să devină una în sprijinul atât a organizațiilor care colectează fonduri, dar și a donatorilor.
Următoarea întâlnire va avea avea loc 10-12 Mai și va viza durabilitatea financiară a OSC-urilor.
Ședintele Platformei Filantropie sunt organizate de Centrul CONTACT (Moldova) și Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL). Evenimentele sunt finanțate în cadrul programului sprijinit de USAID Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova și implementat de FHI 360. Mai multe informații sunt disponibile aici:
http://www.fhi360.md/index.php/en/about-us/what-

Persoană de contact: Serghei Neicovcen, 022 23 39 47, www.contact.md