Nume
Parola
Vizualizări: 3788
Transparența și responsabilitatea autorităților publice prin activități comune ale mass-media și ONG-urilor locale și regionale
13 August 2015 — În cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, 40 de reprezentanți ai ONG-urile și mass-media din 24 localități din Republica Moldova au fost instruiți la tematica: „Asigurarea transparentei si responsabilității autorităților publice prin activități comune ale mass-media si ONG-urilor locale/regionale”.

Instruirile au fost realizate în cadrul proiectului “Transparența și responsabilitatea autorităților publice prin activități comune ale mass-media și ONG-urilor locale și regionale” implementat de Centrul CONTACT cu suportul financiar al Uniunii Europene. Experții-facilitatori ai Centrului CONTACT au fost Cornelia Cozonac și Serghei Lîsenco.

Astfel, timp de 4 zile, instruirile s-au axat pe formarea de abilități practice pentru a identifica acțiuni specifice a societății civile și mass-media cu scopul monitorizării implementării planurilor de acțiuni de prevenire a corupției la nivel local; selectarea metodelor de prevenire a corupției la nivel de raion/localitate; elaborarea de proiecte comune pentru aplicarea Planului de acțiuni de prevenire a corupției la nivel local; și identificarea de metode de colaborare ONG-mass-media și reprezentanții APL în prevenirea/combaterea corupției la nivel local.

Drept urmare, participanții au avut posibilitatea să stabilească parteneriate ONG-mass-media. Ei au format echipe comune ce vor avea posibilitatea să înainteze proiecte comune pentru monitorizarea implementării planurilor de prevenire a corupției la nivel local și implementa activități comune de mediatizare și informarea a opiniei publice despre fenomenul corupției la nivel local.

Proiectul “Transparența și responsabilitatea autorităților publice prin activități comune ale mass-media și ONG-urilor locale și regionale” este implementat de Centrul CONTACT cu suportul financiar al Uniunii Europene și are scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale de a implementa iniţiative participative.

Acest proiect este finanţat de către Uniunea Europeana.

Comisia Europeană este organul executiv al UE. “Uniunea Europeana este constituita din 28 state membre, care au decis sa-si uneasca treptat abilitatile, resursele si destinele. Impreuna, pe parcursul unei perioade de 50 de ani de extindere, ele au creat o zona de stabilitate, democratie si dezvoltare durabila, mentinand in acelasi timp diversitatea culturala, toleranta, si libertatile individuale. Uniunea Europeana este decisa de a impartasi realizarile si valorile sale cu tarile si oamenii din afara frontierelor sale".