Nume
Parola
Vizualizări: 3940
„Serviciul incluziv: EduCare pentru deprinderi de viață”: Asociația „Principii Sănătoase” | Realizări majore pentru tinerii și tinerele NEET
Chișinău, 14 Decembrie 2022 — În cadrul Conferinței de finalizare a proiectului „Serviciul Incluziv: EduCare pentru deprinderi de viață”, realizat de către echipa PRINCIPII SĂNĂTOASE, inițiativa în cadrul proiectului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, a prezentat, la 29 noiembrie 2022, reușitele majore pentru tinerii și tinerele NEET.

200 de ghiduri interactive bazate pe probleme situaționale, jocuri interactive, prescripții psihologice: „Ghidul tânărului NEET”.

1 consultare publică a „Ghidului tânărului NEET” cu participarea organizațiilor de tineret, tinerilor și tinerelor.

50 de jocuri de societate „EduCare pentru deprinderi de viață”:
https://prinsanatate.wordpress.com/2022/08/10/incurajarea-invatarii-si-a-creativitatii-tinerilor-neet-poate-deveni-realitate/

1 canal media pe Youtube cu 10 spoturi informative utile: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB59HQkeBZJ0Ik5dMCT_zkbTAY_P-nRGe

1072 de vizualizări ale canalului media „EduCare pentru deprinderi de viață”.

1 platformă online pentru organizațiile prietenoase tinerilor NEET www.educareon.wordpress.com

1 Curriculum de formare a formatorilor în implementarea serviciului incluziv „EduCare pentru deprinderi de viață”.

11 formări online în educarea deprinderilor de viață pentru beneficiari.

170 de formatori certificați în educarea deprinderilor de viață sănătoasă.

20 de organizații implementează serviciul incluziv „EduCare pentru deprinderi de viață”, inclusiv din regiunea din stânga Nistrului.

2 acorduri de parteneriat semnate cu subdiviziunile ANOFM (Soroca și Cahul).

1 concurs național „Organizația Prietenoasă Tinerilor NEET”.

10 organizații au obținut titlul „Organizația prietenoasă tinerilor NEET”: Liceul Teoretic „Nicolae Donici” din Criuleni, Youth Klinik „Avante” din Ialoveni; Gimnaziul „Vasile Pârvan” din Gotești, Cantemir, Biblioteca Publică Teritorială din Badicul Moldovenesc, Cahul, Liceul Teoretic „Prometeu” din Baraboi, Dondușeni, Gimnaziul din Biești, Orhei, Youth Klinik Botanica, Youth Klinik „AMIGOS”, Liceul Teoretic din Mălăiești, Biblioteca Publică Teritorială din Larga Nouă, Cahul.

80 de activități de educare a deprinderilor de viață realizate de organizațiile partenere.

1695 de tineri și tinere au beneficiat de serviciul incluziv creat în cadrul proiectului „Serviciul incluziv: EduCare pentru deprinderi de viață”, incluziv 385 de tineri și tinere din categoria NEET.

113 tineri și tinere NEET au beneficiat de consultații și prezentarea locurilor de muncă disponibile, incluziv 4 au depus actele pentru încadrarea în câmpul muncii.

Parteneri ai proiectului: Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, Consiliul Municipal al Tineretului, Tinerii pentru Pace, Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu” din Moldova, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, platformele CIVIC.MD și YOUTH.MD, Postul public de televiziune Moldova 1, Radio Moldova Tineret.

Proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)” este finanțat de Uniunea Europeană și Suedia. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și al Agenției pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, ale Uniunii Europene și/sau al Suediei.