Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 920 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 24
26 Octombrie 2021 — Emilia Albu este primară la al șaselea mandat în Mereșeuca, raionul Ocnița, sat de la nordul republicii, în preajma râului Nistru, la hotar cu Ucraina. Localitatea a fost atestată documentar ca Merișce în anul 1437, terenurile fiind dăruite de către feciorii lui Alexandru cel Bun, Ilie și Ștefan, moșierului Mihai din Dorohoi.
Vizualizări: 27
26 Octombrie 2021 — La 22 octombrie a avut loc seminarul de instruire pentru Rețeaua Contabililor din cadrul CALM cu genericul: „Modul de realizare a atribuțiilor de serviciu ale contabililor din primării prin prisma egalității de gen”.

În deschiderea evenimentului, coordonatoarea Rețelei Femeilor din cadrul CALM Nadejda Darie a menționat că aceasta este una dintre multiplele activități organizate în cadrul proiectului susținut de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women: „Acordarea unui sprijin extins pentru consolidarea capacităților autorităților publice locale”, finanțat de Suedia.

Vizualizări: 55
Chișinău, Fălești, Strășeni, 25 Octombrie 2021 — 41 de tineri și tinere din raionul Strășeni și Fălești, s-au reunit la data de 22 octombrie 2021, la o discuție online analizând problema stereotipurilor din societate. Evenimentul face parte din proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”.
Vizualizări: 61
25 Octombrie 2021 — În Republica Moldova sunt 194 de femei primare, 300 de consiliere la nivelul II și 3823 de consiliere la nivelul I. Cu toate acestea, stereotipurile de gen, salariile mici și multitudinea de responsabilități demotivează multe femei să acceadă în funcții de răspundere.
Vizualizări: 96
Chișinău, 22 Octombrie 2021 — Aproximativ 40 de reprezentanți și reprezentante din partea organizațiilor societății civile locale au participat, la 22 octombrie 2021, la un atelier de scriere de proiecte în cadrul programului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET”, implementat de Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

„Acest atelier deschide ciclul cursurilor de instruire pentru organizațiile societății civile locale care vor contribui la incluziunea tinerilor și tinerelor NEET”, a afirmat Coordonatoarea Comunicare/Programe la Fundația Est-Europeană, Carolina Blajin, care a menționat că acest proces va fi un „exercițiu interesant” în contextul concursului de granturi, anunțat recent de Fundație și destinat OSC-uri locale care vor contribui la incluziunea tinerilor NEET prin pilotarea serviciilor incluzive inovatoare sau prin monitorizarea serviciilor pentru tineret care există deja.
Vizualizări: 99
Fălești și Drochia, 21 Octombrie 2021 — Miercuri, 20 octombrie 2021, în orașele Fălești și Drochia au fost inaugurate proiectele finanțate de Uniunea Europeană (UE) privind îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă (AA). Scopul acestor proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cooperare cu Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, cu suportul UE, este asigurarea locuitorilor orașelor Fălești și Drochia cu servicii calitative de alimentare cu apă.
Vizualizări: 163
19 Octombrie 2021 — Încurajarea femeilor să acceadă în funcții de conducere și sporirea capacităților angajatelor din administrația publică locală – sunt doar două dintre obiectivele acordului de cooperare semnat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și UN Women Moldova. Despre rolul femeii în guvernarea locală și promovarea egalității de gen în politicile și bugetele locale vorbim cu experții CALM Irina Luncașu, Octavii Ivanov, Catalina Scorțescu, Viorel Rusu; primarele de Sărata Veche, Fălești, Maria Galiț și de Cruzești, municipiul Chișinău, Violeta Crudu, dar și cu secretara Consiliului orășenesc Dondușeni Mariana Lupu.
Vizualizări: 157
19 Octombrie 2021 — Alexandra Piscunov este primară la primul mandat în satul Vadul lui Isac, Cahul. Despre localitatea situată în Lunca Prutului spune că este cel mai frumos loc de pe pământ, cu oameni gospodari, care păstrează cu sfințenie datina și portul popular, obiceiurile și tradițiile, fiind inspirați de priveliștile de poveste din Lunca Prutului, cu nuferi de basm, cu lebede grațioase, cu salcii plângătoare, cu papură elegantă și cu izvoare murmurânde.
Vizualizări: 189
Bălți, 18 Octombrie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, organizează, în perioada lunilor octombrie-noiembrie 2021, o serie de evenimente în contextul celei de-a VII-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.

Evenimentele incluse pe agenda Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord se vor desfășura la Bălți, Fălești, Drochia și Călărășeuca (Ocnița), ținându-se cont de criza sanitară cauzată de pandemia de COVID-19.