Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 832 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 323
Soroca, 22 Iulie 2021 — Un proiect transfrontalier de importanță majoră pentru Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a fost lansat joi, 22 iulie 2021, în municipiul Soroca. Este vorba de proiectul „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, autorii căruia își propun să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al municipiului Soroca și al județului Vaslui, România, prin restaurarea monumentelor istorice reprezentative situate în zonă și prin organizarea de evenimente culturale transfrontaliere.
Vizualizări: 345
Bălți, 21 Iulie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în colaborare cu echipa Redescoperă Moldova, promovează, în premieră, mai multe destinații turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative fotografii se vor regăsi în unele publicații.

Vizualizări: 422
Bălți, 20 Iulie 2021 — În primul semestru al anului 2021, ADR Nord a valorificat 128,14 milioane lei în procesul de implementare a 13 proiecte în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Datele au fost prezentate de către directorul ADR Nord, Maria Prisacari, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, care a avut loc marți, 20 iulie 2021.
Vizualizări: 431
19 Iulie 2021 — Câștigând alegerile parlamentare anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate va deține majoritatea în Parlament și va putea forma noul Guvern. Ce ar putea însemna această resetare a sistemului politic pentru autoritățile publice locale, ce așteptări au acestea, forțele politice din opoziție și cele extraparlamentare de la noua guvernare aflăm în cadrul emisiunii „La înălțime cu CALM”.
Vizualizări: 521
19 Iulie 2021 — Iurie Pasat, primarul satului Bălceana, raionul Hâncești, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În cadrul unui interviu pentru calm.
Vizualizări: 361
19 Iulie 2021 — Elena Bodnarenco va reprezenta în Parlamentul Republicii Moldova Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Deputatul afirmă că opoziția nu va susține proiectele ce ar putea avea consecințe nefaste asupra oamenilor și comunităților locale.
Vizualizări: 362
Bălți, 18 Iulie 2021 — Vineri, 16 iulie 2021, conducerea ADR Nord a primit în vizită o echipă de experți din cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Părțile au discutat despre perspectivele de colaborare și suport în contextul implementării politicii de dezvoltare regională în nordul Republicii Moldova.
Vizualizări: 407
Chișinău, 16 Iulie 2021 — Viaţa orașului Sîngera și localităților din componența sa: Revaca și Dobrogea, este, cu siguranță, altfel după realizarea proiectului „CONSORȚIU PENTRU BUNA GUVERNARE”, scopul căruia a fost de a crește gradul de implicare a tinerilor în viața publică prin activități precum ateliere de lucru şi informare, concurs de mini proiecte locale, activități de cunoaștere şi analiză critică a structurii şi activității APL, participare la procesul decizional şi informarea activă a publicului.

Derulat din luna mai curent, cu susținerea financiară a proiectului AGREED - Activarea Reformei Guvernării pentru Îmbunătățirea Dezvoltării- „CONSORȚIU PENTRU BUNA GUVERNARE”, promovează dezvoltarea personală a tinerilor, activismul civic şi dezvoltarea comunității în general.
Vizualizări: 436
16 Iulie 2021 — În rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, primarul de Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM și președintele Rețelei Femeilor Primar din cadrul CALM Larisa Voloh a obținut mandatul de ales al poporului.

Așteptările autorităților publice locale sunt foarte mari de la noua guvernare…

Larisa Voloh: Din start vreau să mulțumesc colegilor primari, funcționarilor publici, lucrătorilor din APL care ne-au susținut în această campanie, care ne-au acordat votul de încredere și care, sunt convinsă, vor fi alături de noi în toată perioada de implementare a promisiunilor pe care le-am făcut în campanie.
Vizualizări: 447
16 Iulie 2021 — Fostul deputat Igor Munteanu despre resetarea sistemului politic și pașii pe care ar trebui să-i întreprindă viitoare guvernare pentru a nu dezamăgi cetățenii.

Rezultatul alegerilor parlamentare anticipate a fost o surpriză pentru mulți…

Igor Munteanu: Cred că aceste alegeri parlamentare pot însemna o șansă de resetare completă a sistemului politic dacă intențiile vor coincide cu faptele, iar forma cu conținutul discursului politic.