Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 625 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 192
Chișinău, 1 Martie 2024 — Pe 29 februarie curent, a avut loc a doua ediție a Forumului Primarilor, organizat semestrial de programul USAID "Comunitatea Mea", care a reunit 123 de primării partenere ale programului.

În contextul accelerării recente a procesului de integrare europeană a Moldovei, evenimentul a abordat două subiecte majore pentru primari: creșterea capacităților autorităților publice locale pentru avansarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și provocările și perspectivele cooperării intercomunitare în Moldova.
Vizualizări: 62
29 Februarie 2024 — Valentin Ivan este primar al comunei Sadu, județul Sibiu, România și copreședinte al Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM). La Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, Valentin Ivan ne-a explicat care este rolul CALRRM, care este miza proiectelor europene, dar și care este menirea primarilor în parcursul european al țării.

Vizualizări: 78
29 Februarie 2024 — O parte a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România a fost dedicată unei reale dezbateri cu privire la soarta satului românesc, intitulată: „Șezătoarea satului în capitala statului”. Alături de reprezentanți ai vieții academice române, actorul și regizorul Dan Puric a vorbit în fața celor circa 100 de primari din România și Republica Moldova despre „Identitatea românească – dreptul indestructibil al țăranului român”.
Vizualizări: 68
27 Februarie 2024 — Cei 574 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din orașul Șoldănești beneficiază de un mediu mai confortabil de studii, iar 67 profesori și personal auxiliar - de condiții mai bune de muncă, grație suportului oferit de Uniunea Europeană. Evenimentul de inaugurare a liceului renovat energetic a avut loc astăzi, 27 februarie 2024.
Vizualizări: 89
Șoldănești, 23 Februarie 2024 — INVITAȚIE PENTRU PRESĂ


CINE? Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Consiliul raional Șoldănești și IPLT „Alexei Mateevici" din or.
Vizualizări: 144
22 Februarie 2024 — Viitorul satului românesc și viitorul european al Republicii Moldova au fost printre subiectele supuse atenției primarilor la București, în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, teme de discuții pe care le-am abordat cu Ioan Strugari, primarul comunei Parva, județul Bistrița-Năsăud, România, dar și un bun prieten al aleșilor locali din R. Moldova.
Vizualizări: 132
22 Februarie 2024 — În cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR) a fost lansat MANIFESTUL „Soarta satului românesc: împotriva desființării sau comasării abuzive a comunelor”. Prim-vicepreședinta ACoR, primara comunei Cumpăna, județul Constanța, Mariana Gâju, ne-a explicat de ce aleșii locali din România se pronunță împotriva comasării satelor.
Vizualizări: 134
22 Februarie 2024 — La invitația Asociației Comunelor din România (ACoR), o delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat în perioada 11-14 februarie la Adunarea Generală a ACoR. Președintele ACoR, primarul de Vulcana-Băi, județul Dâmbovița, Emil Drăghici, ne-a explicat de ce alături de primarii de comune din România sunt prezenți la cele mai importante evenimente colegii lor din stânga Prutului, dar și care este rolul Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, format din CALM, ACoR și Asociația Orașelor din România (AOR).
Vizualizări: 144
21 Februarie 2024 — Astăzi, în cadrul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" a avut loc sedința de deschidere a ofertelor depuse pînă la data de 19 februarie 2024.

Procedura de achiziții a fost lansată de Unitatea de Implementare a proiectului la data de 03 noiembrie 2023.
Vizualizări: 172
17 Februarie 2024 — O delegație a CALM a participat în perioada 11-14 februarie la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR). Printre temele abordate cu reprezentanții Guvernului României au fost viitorul mediului rural, descentralizarea finanțelor publice și necesitatea susținerii de către autoritățile centrale de la București și Chișinău a activității Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) în contextul integrării europene a statului nostru.