Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 959 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 205
Edineț, 29 Noiembrie 2021 — Luni, 29 noiembrie 2021, în orașul Edineț au fost lansate oficial lucrările de construcție-montaj privind îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă. Scopul acestui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cooperare cu Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, cu suportul Uniunii Europene, este asigurarea locuitorilor orașului Edineț cu servicii calitative de alimentare cu apă.
Vizualizări: 225
29 Noiembrie 2021 — În ce măsură politica-bugetar fiscală pentru anul 2022 răspunde așteptărilor autorităților publice locale? Ce acțiuni întreprinde statul pentru ca descentralizarea să devină o realitate, nu un deziderat?

Vizualizări: 416
26 Noiembrie 2021 — În contextul creșterii prețurilor, primarul comunei Gangura, Ialoveni, Marcel Bobeica a sperat că primăria va avea un buget mai mare pentru anul viitor dar, din păcate, nu a fost să fie. „ Proiectul de buget a fost elaborat și urmează să fie aprobat de Consiliul local.
Vizualizări: 393
26 Noiembrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), împreună cu experți în domeniul implementării rețelelor de apeduct și canalizare, au organizat la 25 noiembrie un seminar pentru autoritățile publice locale.

Evenimentul a avut ca obiectiv informarea conducătorilor APL ce intenționează să inițieze procedura de elaborare a documentației de proiect pentru alimentare cu apă și/sau canalizare în localitățile lor, dar și pentru a elucida anumite probleme care apar în procesul de implementare sau la etapa de exploatare.
Vizualizări: 382
25 Noiembrie 2021 — În cadrul unui interviu pentru calm.md, deputatul Petru Frunze explică în ce măsura politica bugetar-fiscală pentru anul 2022 va contribui la consolidarea bugetelor locale și la descentralizare, dar și care sunt inițiativele legislative ce vor crea premise pentru dezvoltarea localităților.
Vizualizări: 387
25 Noiembrie 2021 — Primăria orașului Ștefan Vodă organizează audieri publice privind proiectul bugetului pentru anul 2022. Potrivit primarului de Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM, Vladislav Cociu, situația de la orașe diferă de cea de la sate.
Vizualizări: 364
23 Noiembrie 2021 — În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV s-a discutat și despre cât de determinată este noua guvernare să facă o reformă teritorial-administrativă. Analistul Igor Boțan consideră că o asemenea reformă este necesară.
Vizualizări: 358
Chișinău, 22 Noiembrie 2021 — Perspectivele politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova a fost tema unei conferințe internaționale organizată luni, 22 noiembrie 2021, la Chișinău, în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VII-a.

Evenimentul a reunit oficiali de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), directori și specialiști de la agențiile de dezvoltare regională (ADR), membri ai consiliilor regionale pentru dezvoltare (CRD) din țară, reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale”, implementat de GIZ Moldova, conducerile ADR Vest și ADR Nord-Est din România.
Vizualizări: 409
20 Noiembrie 2021 — La 18 noiembrie, CALM a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Finanțelor. În cadrul evenimentului a fost abordat tot spectrul de probleme care s-a acumulat în cele 100 de zile de activitate a noii guvernări.