Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 992 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 472 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 223
24 Ianuarie 2022 — În cadrul următoarei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM” aflăm de la primarul municipiului Cahul, vicepreședintele CALM, Nicolae Dandiș și primarul de Zubrești, Strășeni, Maria Manoli care sunt problemele de la nivel local, cum dezvoltăm comunitățile locale și statul și dacă suntem sau nu pregătiți să realizăm o reformă administrativ-teritorială.

Emisiunea „La înălțime cu CALM” este realizată de Ana Moraru și poate fi ascultată pe site-ul calm.
Vizualizări: 428
Chișinău, 21 Ianuarie 2022 — Parlamentul a aprobat vineri, 21 ianuarie 2022, cu votul a 58 de deputați, proiectul care prevede instituirea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Fondul urmează să devină principala sursă de finanțare a proiectelor investiționale destinate autorităților publice locale.

Vizualizări: 378
21 Ianuarie 2022 — Rolul autorităților locale în gestionarea transportului de pasageri a constituit subiectul unei ședințe online cu participarea reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că își dorește ca primarii să participe la organizarea industriei de transport a pasagerilor, deoarece anume aleșii locali cunosc cel mai bine care sunt realitățile și necesitățile din comunitățile lor.
Vizualizări: 339
21 Ianuarie 2022 — Primara la al doilea mandat în satul Zubrești, Strășeni, Maria Manoli consideră că pentru a administra cu succes o localitate nu e de ajuns doar să îți placă ceea ce faci, e nevoie și de o echipă bună, de un Consiliu local cooperant și de resurse proprii pentru a putea soluționa problemele din comunitate. De la Maria Manoli aflăm dacă suntem sau nu pregătiți de a realiza o reformă administrativ-teritorială, dar și de ce administrația publică locală se află în topul încrederii cetățenilor.
Vizualizări: 407
21 Ianuarie 2022 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) își exprimă indignarea față de continuarea practicilor de aplicare defavorabilă și chiar discriminatorie a legislației din domeniul integrității față de primari și alți aleși locali. Într-o notă de poziție expediată conducerii Republicii Moldova, CALM constată că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) interpretează distorsionat și chiar neglijează în totalitate litera și spiritul principiilor constituționale ale autonomiei locale, descentralizării și modului de organizare a APL.
Vizualizări: 453
19 Ianuarie 2022 — În cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", ADR Centru în calitate de implementator și compania germană CES, la sfîrșitul anului 2021, au semnat un contract de consultanță în valoare de 1 500 000 euro.

Acesta vine să acopere necesitatea consolidării capacităților UIP(Unității de Implementare a Proiectului) și viitorilor operatori regionali în contextul schimbărilor legislative la acest capitol din țara noastră, dar și a regionalizării operatorilor de apă.
Vizualizări: 486
Cuhnești-Balatina, Glodeni, 18 Ianuarie 2022 — Apa din râul Prut a ajuns pe teritoriul comunelor Cuhnești și Balatina din raionul Glodeni, inclusiv la stația de tratare a apei din Balatina. Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a stației de pompare a apei din Prut din satul Bisericani, a apeductului magistral Prut-Balatina, cu o lungime de 9,36 km, a stației de tratare a apei din Balatina, cu o capacitate de 50 m3/h, și a aducției de la stația de tratare a apei până în satele Cuhnești și Balatina, cu o lungime de 10,71 km.
Vizualizări: 732
15 Ianuarie 2022 — Cum trăiesc cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului? Cu ce probleme se confruntă autoritățile locale din Zona de Securitate, dar și ce îi motivează să activeze în administrația publică locală?
Vizualizări: 1105
Râșcani, 12 Ianuarie 2022 — La Piața regională angro din raionul Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare și descărcare, cu o suprafață de 3.680 mp.
Vizualizări: 963
12 Ianuarie 2022 — Alexei Gafeli este primar la al doilea mandat în comuna Coșnița, Dubăsari. Comuna Coșnița are 6100 de locuitori, dintre aceștia 5400 locuiesc în satul Coșnița și 700 în satul Pohrebea.