Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 666 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 11547
Chisinau, 5 Ianuarie 2017 — Codul fiscal actualizat pentru anul 2017, în limbile română și rusă, completat cu legile de punere în aplicare aferente titlurilor acestuia, va fi livrat de către Publicaţia Periodică ,,Monitorul Fiscal FISC.MD” începând cu data de 10.
Vizualizări: 9010
Chisinau, 21 Noiembrie 2016 — Proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru 2017, aprobat de Guvern, conţine propuneri de modificare, perfecționare şi completare a unor acte legislative, care rezultă din obiectivele politicilor fiscale și vamale și politicii de administrare fiscală și vamală pentru anul 2017.

Scopul proiectului de lege este asigurarea încasărilor la buget suficiente și stabile, necesare finanțării cheltuielilor publice, asigurarea unor condiții clare, echitabile și competitive de dezvoltare a mediului de afaceri, edificarea unui stat de orientare socială, asigurarea redistribuirii corecte a veniturilor și solidaritatea socială, îmbunătățirea și simplificarea mecanismelor fiscale naționale, precum și asigurarea echității și stabilității fiscale.

Vizualizări: 8937
Chisinau, 18 Noiembrie 2016 — Un proiect de lege ce are drept scop perfecționarea normelor salariale, diminuarea plăților salariale neformale și sporirea protecției sociale ale salariaților din sectorul real al economiei, a fost aprobat de Parlament în lectura a doua.

Principala prevedere a proiectului se referă la posibilitatea ca în baza cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, salariile de funcție să fie diferențiate în raport cu calificarea, gradul de pregătire profesională și competență a salariatului, precum și de gradul de răspundere pe care îl implică funcțiile executate și complexitatea lor.
Vizualizări: 6438
Chisinau, 17 Noiembrie 2016 — Agentul economic autorizat este în drept să solicite prelungirea termenului de plată a drepturilor de import, indiferent de acordarea scutirilor, facilităţilor sau altor amânări acordate de către organul vamal în procesul de vămuire.

Procedurile de implementare a mecanismului de acordare a amânării sau prelungirii termenului de plată a dreptului de import prevăzute în Codul Vamal în condiţiile de constituire a garanţiilor de către agenţii economici titulari ai statului de agent economic autorizat (AEO) au fost aprobate de către cabinetul de miniştri.
Vizualizări: 8733
Chisinau, 27 Octombrie 2016 — Всемирный банк представил свой 14-й рейтинг комфортности ведения бизнеса – Doing Business 2017.

За последний год Молдова поднялась на три строчки, заняв 44-е место из 190 в совокупном рейтинге благоприятности ведения бизнеса.
Vizualizări: 8548
Chișinău, 20 Octombrie 2016 — Для адекватной подготовки к внедрению в Молдове масштабного пятилетнего проекта модернизации налогового администрирования (TAMP) Международная ассоциация по развитию (IDA), часть группы Всемирного банка, выделила грант на сумму $300 тыс.

Соглашение о предоставлении гранта было подписано в середине 2014 г.
Vizualizări: 8427
Chisinau, 11 Octombrie 2016 — Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF) va fi reformat, în baza modelor aplicate în țările europene, iar rolul acestuia eficientizat. Acesta prevede un proiect de modificări și completări al cadrului normative, propus Guvernului de Ministerul Finanțelor.
Vizualizări: 8548
Chisinau, 27 Septembrie 2016 — În premieră pentru Republica Moldova, pe data de 26 septembrie 2016, s-a desfășurat o întâlnire a reprezentanților întreprinderilor exportatoare sau cu potențial de export cu consultanții de dezvoltare a afacerilor.

Scopul acestui eveniment, desfășurat într-un format inedit de Speed Business Meeting, derivă din dificultățile cu care se confruntă agenții economici din Republica Moldova pe motivul lipsei accesului liber, transparent și accesibil la informațiile despre entitățile prestatoare de servicii necesare pentru a-și dezvolta afacerea eficient și a crea potențial de export a producției autohtone.
Vizualizări: 8540
1 Septembrie 2016 — Publicația periodică „Monitorul Fiscal FISC.MD” a lansat abonamentul PREMIUM, care prevede abonarea la revistele tipărite nr.
Vizualizări: 6433
1 Septembrie 2016 — În Monitorul oficial de mîine, vineri, 2 septembrie, Nr. 288-292 (5721-5725) vor fi publicate următoarele documente oficiale:

În Partea I – Legi, hotărîri ale Parlamentului Republicii Moldova, decrete ale Preşedintelui Republicii Moldova

• Hotărîrea privind modificarea anexei la Hotărîrea Parlamentului nr.