Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 675 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 3820
Bălți, 14 Octombrie 2022 — Angajații Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au fost instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în domeniul protecției civile în situații excepționale, în special în cazul pericolelor radioactive și chimice, și cum să acorde primul ajutor medical. Activitatea a avut loc vineri, 14 octombrie 2022, la Bălți, în cadrul unui atelier de lucru care s-a desfășurat cu suportul GIZ Moldova.
Vizualizări: 6789
28 Aprilie 2017 — Aprovizionarea continuă și previzibilă cu medicamente va salva mii de vieți în 2017

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare a livrat primul lot de medicamente, în cadrul unui proiect care își propune să asigure că cele mai vulnerabile persoane beneficiază imediat de tratament.

În baza unui acord cu Ministerul Sănătății, PNUD procură medicamente și dispozitive medicale în cadrul a 8 programe naționale și speciale de sănătate, în valoare de 4,25 milioane de dolari, pentru tratamentul HIV/SIDA, afecțiunilor oncologice, bolilor hematologice, tuberculozei, bolilor rare, diabetului și altele.

Vizualizări: 9740
Chisinau, 30 Ianuarie 2017 — Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat astăzi un acord conform căruia PNUD va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din Republica Moldova în 2017.

În conformitate cu acordul, PNUD va achiziționa medicamente și produse medicale în cadrul mai multor programe naționale și speciale de sănătate, inclusiv Programul Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA şi ITS.
Vizualizări: 9403
12 Octombrie 2016 — Cea mai modernă instituție medicală publică de tratare a bolilor contagioase a fost dată în exploatare la Rezina. Anual, instituția de importanță regională va putea presta servicii medicale pentru circa 500 de locuitori din dreapta și stânga râului Nistru.
Vizualizări: 9825
Chisinau, 5 Octombrie 2016 — Un proiect de lege ce propune modificări a legislaţiei şi anume în partea ce ţine de importul medicamentelor a fost înregistrat în Parlament. Scopul proiectului este de a îmbunătăți accesul populaţiei la medicamente sigure, cost-eficiente şi de calitate.
Vizualizări: 9777
Chisinau, 23 Septembrie 2016 — Medicamentele, precum și alte produse de uz medical ar putea fi achiziționate direct de către Ministerul Sănătății sau de către o altă autoritate desemnată de Guvern, prin intermediul platformelor de procurări specializate pentru aciziționarea medicamentelor, gestionate de organizațiile internaționale precum UNICEF sau ONU.

Un proiect în acest sens a fost inițiat cu scopul asigurării din partea statului a unei protecții sporite și eficiente a sănătății publice.
Vizualizări: 9712
24 Martie 2016 — În perioada anilor 2000-2015, prevenirea, diagnosticul și tratamentul tuberculozei a salvat 43 de milioane vieți. Rata mortalității cauzate de tuberculoză s-a diminuat aproape în jumătate.
Vizualizări: 10177
Chișinău, 22 Martie 2016 — Ședință de orientare a autorităților publice locale și factorilor de decizie din municipiul Chișinău în sănătatea adolescenților și asigurarea accesului la Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor

CE:
Reprezentanți ai autorităților publice locale și factori de decizie din municipiul Chișinău se reunesc într-un eveniment de pledoarie pentru sănătatea adolescenților și asigurarea accesului la Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor.

UNDE: Sala de ședințe a Instituției Medico-Sanitare Publice (IMSP) Asociaţia Medicală Teritorială (AMT) Centru (str.
Vizualizări: 7014
21 Martie 2016 — Adoptând Agenda ambițioasă și universală 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, comunitatea internațională a promis să nu lase pe nimeni în urmă. Pentru aceasta, e nevoie să abilităm copiii și adulții cu dizabilități, inclusiv pe cei cu sindromul Down, să contribuie la viitorul nostru comun.
Vizualizări: 9497
Chişinău, 4 Decembrie 2014 — Prima Conferinţă Naţională în Sănătatea Adolescenţilor reuneşte la 4-5 decembrie 2014, la Chișinău, 250 de profesionişti preocupaţi de sănătatea şi dezvoltarea tinerilor, într-un dialog axate pe problemele-cheie cu care se confruntă generaţia tânără şi pe soluţiile comune.

Conferinţa Naţională este organizată de Asociația Obştească „Sănătate pentru Tineri” şi Centrul Național de Resurse pentru Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cu susţinerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.