Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 666 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 305
25 Mai 2024 — Primarul comunei Gangura, Ialoveni, vicepreședintele CALM, Marcel Bobeica, a vorbit în cadrul unei emisiuni la TV Moldova 1 despre problemele cu care se confruntă administrația publică locală, dar și despre rezultatele înregistrate în ultima perioadă de timp.

„Cea mai acută problemă este lipsa descentralizării financiare.
Vizualizări: 352
25 Mai 2024 — „Integrarea europeană este fundamentală pentru APL. Democrația locală , autonomia locală și descentralizarea sunt valori și standarde exclusiv europene!

Vizualizări: 348
22 Mai 2024 — Primara municipiului Strășeni, vicepreședinta CALM, Valentina Casian, a explicat, în cadrul unei emisiuni la TV Moldova 1, de ce sunt importante finanțările directe către autoritățile publice locale.

„Avem parteneri care direcționează direct finanțările către administrația publică locală și parteneri care finanțează proiectele prin intermediul autorităților centrale.
Vizualizări: 388
22 Mai 2024 — Primarul orașului Leova, vicepreședintele CALM, Alexandru Bujoreanu a afirmat că aleșii locali sunt și trebuie să fie priviți ca și mesagerii principali în procesul de integrare europeană. „Atunci când într-o localitate este implementat un proiect finanțat de Uniunea Europeană, primarului îi revine rolul de a arăta cetățenilor cine ține la localitatea lor și contribuie la dezvoltarea ei.
Vizualizări: 454
Peresecina, r. Orhei, 20 Mai 2024 — Ce ne dorim pentru copiii noștri? O copilărie fericită, bineînțeles.
Vizualizări: 624
4 Mai 2024 — O dată la patru ani, Secretariatul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) prezintă în fața primarilor un amplu raport de activitate, iar membrii Consiliului de Administrare aleg sau realeg conducerea asociației autorităților publice locale și trasează noi obiective pentru următoarea perioadă. Un asemenea eveniment a avut loc recent la Chișinău și a reunit peste o sută de aleși locali din toate regiunile R.
Vizualizări: 714
26 Aprilie 2024 — Peste 100 de primari din toate zonele Republicii Moldova s-au întrunit în cadrul ședinței extinse a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul evenimentului din 25 aprilie a fost prezentat un raport de activitate a CALM pentru perioada 2020-2023, au fost alese organele de conducere ale CALM pentru perioada 2024-2027 , au fost aprobate direcțiile de activitate pentru următoarea perioadă, aleșii locali au avut și un dialog cu reprezentanți ai autorităților centrale.
Vizualizări: 737
24 Aprilie 2024 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la cea de-a XIX-a Adunare Generală NALAS și la lansarea Pactului Primarilor pentru Energie și Climă SEE. Evenimentele au avut loc în perioada 18 -19 aprilie curent, în orașul Bar, Muntenegru.
Vizualizări: 742
Soroca, 23 Aprilie 2024 — În mijlocul zgomotului și agitației orașului, zonele verzi devin o oază de liniște și relaxare pentru locuitorii acestuia. Aceste spații nu sunt doar simple parcuri sau grădini, ci sunt locuri de întâlnire și recreere pentru comunitatea locală, care facilitează interacțiunea socială și deconectarea de la stresul vieții cotidiene.
Vizualizări: 802
21 Aprilie 2024 — O delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a fost invitată la celebrarea a trei decenii de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR). Despre eveniment și relațiile dintre asociațiile autorităților locale și primarii din Republica Moldova și România vorbim în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”.