Nume
Parola
Vizualizări: 14062
La Chişinău s-a desfăşurat competiţia la tir practic cu trei tipuri de arme
Chisinau, 26 Decembrie 2011 — Peste 30 de sportivi, membri ai Federaţiei Internaţionale de Tir Practic (IPSC), din toate regiunile Republicii Moldova, au participat la o competiţie de tir practic din trei tipuri de arme – “Universal - 2011”. Competiţia a fost organizată cu suportul partenerului oficial al Biroului regional IPSC Moldova, Întreprinderea de Stat “Cartuş”, care a oferit cadourile pentru câştigătorii competiţiei, inclusiv un pistol de marcă CZ 75 SP-01 SHADOW.

La probe individuale, primul loc a fost ocupat de Stativca Matvei, iar locurile doi şi trei de Serghei Eraşencov şi Anatolie Corovai. În cazul echipelor înscrise în cursă, primul loc a fost ocupat de o echipă proaspăt formată - "CZ Moldova", iar locul doi şi trei de echipele "Вольный стрелок" şi "СССЕС".

“Această competiţie a fost una din cele mai intensive şi dinamice din acest an. Diversitatea exerciţiilor, trecerea rapidă de la un tip de armă la alt tip în timp limitat, tragerea exactă şi rapidă în diferite ţinte, au fost elementele principale ale acestei competiţii. Membrii juriului, instruiţi profesional şi certificaţi în conformitate cu cerinţele internaţionale, ne permit să organizăm astfel de competiţii de calitate la tir practic în Moldova”, a spus Stativca Matvei, directorul regional al IPSC în Moldova, preşedintele ATPA RM. El a adăugat că sportivii moldoveni au obţinut rezultate bune. 

În anul 2011, biroul regional IPSC în Moldova, au organizat 19 competiţii de tir practic cu pistol, carabină şi arme cu ţeavă lisă, inclusiv “Campionatul Moldovei 2011, ediţia a cincea” (probă pistol), “Primul campionat al Moldovei la arme cu ţeavă lisă”, “Cupa forţelor speciale 2011” şi alte competiţii.

Calendarul sportiv la tir practic pentru 2012 include 24 de competiţii, dintre care prima se va desfăşura la Chişinău la 21 ianuarie.

În 2006, La Adunarea Generală a CITP (Kavala, Grecia), s-a luat decizia de a include Moldova în Confederaţia Internaţională de Tir Practic, iar în 2007, la Adunarea Generală CITP (Cheval, Franţa), Moldova este aprobată în calitate de  Birou Regional CITP. În această perioadă, biroul regional de IPSC în Republica Moldova a organizat mai mult de 80 de competiţii de tir practic, inclusiv şapte campionate deschise a Republicii Moldova, atât meciuri  pentru membrii şi fanii tirului practic, cât şi specializate închise pentru personalul din unităţile speciale ale Republicii Moldova.  La aceste concursuri au participat peste 400 de sportivi. În acelaşi timp, campionii moldoveni au participat la concursuri internaţionale în Republica Cehă, Bulgaria, Suedia,
Ucraina, Lituania şi Estonia.

Asociaţia de Tir Practic pentru Amatori din Moldova