Nume
Parola
Vizualizări: 3375
Află care sînt cele 7 localități rurale selectate pentru acordarea suportului în elaborarea Strategiilor de dezvoltare socio-economică a localității pentru perioada 2016-2020!
16 Mai 2016 — Membrii comisiei s-au întrunit pentru a examina cele 45 de formulare depuse în cadrul Concursului anunțat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru în parteneriat cu Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale (Solidarity Fund PL in Moldova). Concursul s-a desfășurat în perioada 26.04.2016 - 11.05.2016 și a vizat localitățile rurale din Regiunea Centru (Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni). La selectarea localităților, comisia a ținut cont de așa criterii ca numărul populației, prezența Planului urbanistic general, experiența de colaborare în cadrul proiectelor implementate și oportunitățile de dezvoltare a localității. Totodată, pentru a acoperi o arie geografică cît mai mare din regiune, a fost selectată cîte o singură localitate per raion.

În urma evaluării formularelor depuse comisia a selectat drept cîștigătoare localitățile:

1. Cobusca Nouă, Anenii Noi

2. Oxentea, Dubăsari

3. Cotul Morii, Hîncești

4. Țareuca, Rezina

5. Zubrești, Strășeni

6. Verejeni, Telenești

7. Florițoaia Veche, Ungheni

Acestea vor beneficia de suport în elaborarea Strategiilor de dezvoltare socio-economică a localității pentru perioada de programare 2016-2020.

Această activitate constituie prima etapă a unui proiect pilot, prin care se intenţionează testarea ideii de acordare a suportului pentru autoritățile locale în procesul de elaborare a documentelor de planificare locală, aplicat pentru un număr restrîns de entităţi, după care, în următorii ani, să fie replicat în celelalte regiuni.

Regiunea Centru a fost selectată pentru implementarea proiectului pilot ținîndu-se cont de aşa criterii precum: suprafaţa regiunii, ponderea localităţilor rurale (deoarece accentual se plasează pe impulsionarea dezvoltării localităţilor rurale), densitatea populaţiei, rata sărăciei absolute în regiune.

Proiectul pilot este posibil datorită suportului generos al poporului american și polon oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, implementat de Centrul de Informare pentru Autorităţile Locale/Solidarity Fun PL în Moldova în colaborare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.