Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 783 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 3461
Chișinău, 19 Ianuarie 2024 — Un ghid de jurnalism comunitar este disponibil acum pe portalul Stiripozitive.eu și platforma Jurnalist.
Vizualizări: 3678
Chișinău, 11 Decembrie 2023 — Jurnalismul este o profesie despre puterea cuvintelor, în primul rând. Și despre cum trebuie să alegem cu grijă cuvintele ca să nu le facem rău celor din jur.

Vizualizări: 3382
Chișinău, 11 Decembrie 2023 — În drumul nostru spre înțelegerea jurnalismului comunitar am întâlnit recent alți oameni care au scos din traista lor câteva parabole instructive și le-au împărtășit cu noi.

Un învățător ne-a povestit că într-o zi cu soare se plimba cu unul dintre prietenii săi pe malul râului.
Vizualizări: 3447
Chișinău, 14 Noiembrie 2023 — Am întrebat în ateliere, la o cafea, în chestionare, din vorbă în vorbă mai mulți prieteni, colegi și oameni de diferite vârste dacă au auzit despre jurnalismul comunitar și i-am rugat să ne spună și nouă în câteva cuvinte cum îl înțeleg.

Am schimbat aici vocile cu intenția ca orice asemănare cu persoane reale să fie pur întâmplătoare.
Vizualizări: 3508
Chișinău, 4 Septembrie 2023 — De-a lungul călătoriei noastre spre înțelegerea jurnalismului comunitar, am tot povestit, la câte un popas sonor, CE ÎNSEAMNĂ acest gen de jurnalism, CUM se face și DE CE și, de asemenea, CE INSTRUMENTE ne pot ajuta în acest sens.

Iar în episodul de astăzi vrem să vă povestim, în două parabole, cu ce se aseamănă cel mai mult jurnalismul comunitar.
Vizualizări: 3748
Chișinău, 21 August 2023 — Jurnalistului îi șade bine cu drumul, spune o veche vorbă deșteaptă.

Așa că ne vom continua drumul spre a înțelege ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar.
Vizualizări: 4049
Chișinău, 30 Iunie 2023 — Bună ziua, prieteni. Ne luăm și astăzi traista cu parabole în spate și ne continuăm împreună călătoria în lumea jurnalismului comunitar.
Vizualizări: 4200
Chișinău, 31 Mai 2023 — INTERVIU cu doamna SVETLANA BOLOCAN, Șefa Direcției Prevenirea Poluării și Managementul Deșeurilor, Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în contextul activităților proiectului „Suport în procesul post-ratificare a Convenției Minamata de către Republica Moldova prin consolidarea capacităților de eliminare și reducere a riscurilor asociate cu mercurul”

– În cadrul unul atelier privind prevenirea și reducerea riscurilor asociate deșeurilor de mercur, în care ați fost unul dintre formatori, în noiembrie 2022, s-a constituit o platformă comună de cooperare dintre administrația publică centrală, administrația publică locală, agenții economici, sistemele colective și alți constituenți. Aici cuvântul-cheie este COOPERARE.
Vizualizări: 4122
Chișinău, 31 Mai 2023 — INTERVIU cu doamna RODICA POPRIȚAC, Inspectoare principală în Direcția control gestionare deșeuri și substanțe chimice la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, în contextul activitățile proiectului „Suport în procesul post-ratificare a Convenției Minamata de către Republica Moldova prin consolidarea capacităților de eliminare și reducere a riscurilor asociate cu mercurul”

– Anuarul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, intitulat „Protecția mediului în Republica Moldova”, face referiri, în capitolul consacrat managementului deșeurilor și substanțelor chimice, și la deșeurile de mercur. Ce evoluții pozitive din ultimii ani ne puteți împărtăși la acest subiect?
Vizualizări: 4113
Chișinău, 31 Mai 2023 — INTERVIU cu doamna AURELIA BAHNARU, Președinta Asociației Obștești Centrul de Instruire și Consultanță „E-CIRCULAR”, în contextul activităților proiectului „Suport în procesul post-ratificare a Convenției Minamata de către Republica Moldova prin consolidarea capacităților de eliminare și reducere a riscurilor asociate cu mercurul”

– Centrul de Instruire și Consultanță „E-Circular” oferă suport sectorului public, privat și societății civile din Republica Moldova în dobândirea bunelor practici și competențelor în gestionarea eficientă a deșeurilor, economie circulară, suport în implementarea proiectelor de mediu, inclusiv programe de formare profesională continuă în diverse domenii. Cum s-a implicat organizația dumneavoastră, ce contribuție a avut, are în realizarea proiectului „Suport în procesul post-ratificare a Convenției Minamata de către Republica Moldova prin consolidarea capacităților de eliminare și reducere a riscurilor asociate cu mercurul”?