Nume
Parola
Vizualizări: 1866
Şanse egale pentru fiecare companie
Chişinău, 20 Septembrie 2010 — În perioada 21 septembrie - 31 octombrie 2010, Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei organizează, în filialele sale, un ciclu de seminare de informare pentru întreprinzătorii din diferite regiuni ale ţării, referitor la posibilităţile de a obţine grant-uri pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul proiectului „Ameliorarea Competitivităţii", finanţat de Banca Mondială.

În cadrul unei şedinţei operative, care a avut loc la 20 septembrie curent, directorul departamentului Economie al CCI a Moldovei, Sergiu Harea, a menţionat că proiectul va fi prezentat la filialele Bălţi, Cahul, Edineţ, Soroca, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale CCI a Moldovei. De asemenea, vor fi organizate întruniri şi cu membrii asociaţiilor de business. „Proiectul respectiv oferă noi oportunităţi pentru sporirea competitivităţii companiilor autohtone, ceea ce le va permite accesul mai uşor pe piaţa naţională şi internaţională. Am decis să informăm întreprinzătorii din teritoriu, pentru ca şi ei să aplice la proiect, în termene optime, şi să beneficieze de servicii calitative de consultanţă, cu rambursarea a 50% din valoarea acestora", a spus Sergiu Harea.

Proiectul „Ameliorarea Competitivităţii" se desfăşoară în perioada 2007-2011. El are drept obiectiv sporirea competitivităţii întreprinderilor prin îmbunătăţirea mediului de afaceri şi modernizarea sistemului de metrologie, standardizare, testare şi calitate. Noua componentă de grant-uri, care a fost lansată recent, prevede cofinanţarea prestării serviciilor de consultanţă, în valoare totală de 1,5 mln dolari SUA, oferit de Banca Mondială. Mecanismul de grant va rambursa 50% din costurile serviciilor de consultanţă şi cheltuielile implementării standardelor de calitate de către întreprinderile din ţara noastră.

Agenţii economici pot solicita asistenţă pentru un spectru larg de servicii precum: implementarea sistemelor de calitate (ISO, HACCP), implementarea şi îmbunătăţirea managementului informaţional, sisteme de control şi evaluare, elaborarea business planului,efectuarea cercetărilor de marketing, planificare şi promovare. De asemenea, vor fi oferite cofinanţări pentru planificarea strategiilor în afaceri, inclusiv elaborarea produselor şi serviciilor noi, planificarea investiţiilor, elaborarea studiilor de fezabilitate, implementarea planurilor de reorganizare şi restructurare, training-uri pentru personal.

Orarul seminarelor regionale

Bălţi: 21 sept., ora 10.30

Orhei: 21 sept., ora 11.00

Soroca: 21sept., ora 15.00

Edineţ: 23 sept., ora 11.00

Hânceşti: 23 sept., ora 11.00

Ungheni: 24 sept., ora 11.00

Găgăuzia: 14 oct., ora 11.00

Cahul: 15 oct., ora 11.00

Tighina: 15 oct., ora 11.00

Orarul seminare la CCI a Moldovei (mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare 151)

Ghilda Vinurilor Moldoveneşti: 23 sept., ora 11.00

Asociaţia Băncilor din Moldova: 29 sept., ora 11.00

Asociaţia Apicultorilor: 1 oct., ora 11.00

Asociaţia Avicultorilor: 27 oct., ora 14.00
www.chamber.md