Nume
Parola
Vizualizări: 4233
Conferinţa de evaluare a proiectului “Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor locale prin activităţi comune mass-media şi ONG-uri”
28 Martie 2017 — Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT desfășoară la 29 martie conferinţa de evaluare a proiectului “Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media si ONG-urilor locale si regionale” care şi-a propus scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale în implementarea iniţiativelor participative.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele proiectului implementat în perioada Decembrie 2014 – Martie 2017. La fel, au fost prezentate rezultatele proiectelor realizate în cadrul programului de granturi mici implementate de ONG-uri în parteneriat cu mass-media beneficiare din Rezina, Cimişlia, Călăraşi, Teleneşti, Criuleni şi mun. Bălţi.
În deschiderea evenimentului, reprezentantul Delegaţiei UE în Moldova Ekaterina Yakovleva va vorbi despre importanța desfășurării acestui proiect, iar directorul executiv al Centrului Contact Serghei Neicovcen va menționa care sunt aspectele de bază ale proiectului și care au fost efectele pe care le-au produs activitățile organizațiilor beneficiare.

Menționăm că beneficiarii vor prezenta succint realizările și activitățile de bază ale proiectului.
Tot în cadrul conferinței de evaluare, CBS-AXA va prezenta studiul “Percepţia corupţiei la nivel local” efectuat în perioada februarie – martie 2017 în localităţile beneficiare.

Precizăm că această activitate este realizată de Centrul CONTACT în cadrul proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene şi are scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova, prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale de a implementa iniţiative participative.

Pentru detalii, direcția comunicare: 022, 23.39.47.
București, 83
Centrul CONTACT.