Nume
Parola
Vizualizări: 2625
Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația locală a devenit o realitate!
9 Februarie 2012 — În cadrul primei ediții a ceremoniei de decernare a Distincțiilor CALM ”PRIMAR EMERIT” și ”PENTRU MERITE ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ”, care a avut loc la 28 decembrie 2011, Congresul Autorităților Locale din Moldova a înaintat reprezentanților conducerii Republicii Moldova prezenți la eveniment, o adresa, prin care se solicita instituirea la data de 1 februarie, a Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Această dată nu a fost aleasă întâmplător, ci grație faptului că anume la 1 februarie 1998 a intrat în vigoare Carta Europeană a Autonomiei Locale, semnată și ratificată de țara noastră cu un an mai devreme.
Astăzi, 8 februarie 2012, avem deosebita plăcere de a vă aduce la cunoștință că Guvernul Republicii Moldova a a aprobat inițiativa CALM de instituire a Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Nu ne întrebăm, dacă este un pas mare sa mic, constatăm cu bucurie că este UN PAS pe calea recunoașterii Autorităților Publice Locale și a importanței lor indiscutabile. Totodată, prin acest gest al autorităților centrale este recunoscut încă odată conceptul de autonomie a Autorităților Locale.
Stimați colegi!!! Congresul Autorităților Locale din Moldova vă aduce cele mai sincere felicitări cu ocazia instituirii Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Acest eveniment nu reprezintă o simplă celebrare a unei zile profesionale, ci constituie o recunoaștere a eforturilor enorme, pe care reprezentanții APL le întreprind zilnic și totodată este o victorie a noastră, comună, în bătălia de durată pe calea dobândirii unei autonomii reale a Administrației Publice Locale. Suntem cu un pas mai aproape de realizarea scopului nostru. Profităm de ocazie pentru a mulțumi încă odată tuturor celor care ne susțin și sunt alături de noi.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă