Nume
Parola
Vizualizări: 1984
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) aduce sincere felicitări tuturor celor care activează în domeniul Administrației Publice Locale!
1 Februarie 2012 — La 1 februarie 1998 a intrat în vigoare Carta Europeană a Autonomiei Locale (semnată și ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova la 16 iulie 1997). Anume aceasta a determinat CALM să înainteze Președintelui Republicii Moldova solicitarea instituirii la 1 februarie a Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală.
Autorii documentului, D-na Tatiana Badan, Președintele CALM și D-l Viorel Furdui, Directorul Executiv CALM, au subliniat în mod deosebit faptul că reprezentanții APL sunt unii dintre cei mai vehemenți promotori ai valorilor democratice și totodată constituie acea primă linie, interfața, dintre cetățean și guvernare, depunând eforturi considerabile în vederea soluționării problemelor cetățenilor și a dezvoltării socio-economice a comunităților locale.
Inițiativa dată se aliniază perfect la obiectivele și prioritățile declarate ale programului actual de guvernare cu privire la descentralizarea și consolidarea autonomiei locale. Realizarea sa va determina creșterea interesului față de principiile constituționale ale autonomiei locale și a prestigiului persoanelor, care activează în acest domeniu, conferindu-le locul, statutul și autoritatea pe care le merită pe bună dreptate.
În așteptarea aprobării de către Parlament a acestei inițiative a CALM, vă aducem, dragi lucrători din cadrul Administrației Publice Locale, cele mai sincere urări de sănătate, fericire, împliniri și noi realizări pe plan profesional. Fie ca 1 februarie - Ziua Autonomiei Locale - să o putem celebra în fiecare zi, iar descentralizarea să devină o realitate.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă