Nume
Parola
Vizualizări: 2497
Conferinţa „Consolidarea participării şi liderismului femeilor în guvernarea locală”
CHISINAU, 1 Decembrie 2011 — COMUNICAT DE PRESĂ

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) organizează sâmbătă, 10 decembrie 2011, Conferinţa „Consolidarea participării şi liderismului femeilor în guvernarea locală”. Conferinţa îşi propune următoarele obiective:
1. Discutarea problemelor-cheie comune pentru femeile primari.
2. Crearea unei platforme comune de comunicare pentru toate femeile din cadrul APL.
3. Adoptarea documentelor privind constituirea Rețelei Femeilor din cadrul CALM:
a. Platforma de acţiune a Rețelei Femeilor CALM;
b. Planul de acțiuni pe anii 2012-2013 al Rețelei Femeilor CALM;
c. Declarația participantelor la Conferinţa de constituire a Reţelei Femeilor CALM.
Preocupat de promovarea abordării bazate pe drepturile omului şi egalitatea de gen în procesul de descentralizare şi în guvernarea locală, CALM întreprinde diverse acţiuni de consolidare a capacităţilor autorităților publice locale în vederea abilitării comunităţilor, a femeilor, a integrării dimensiunii de gen în politicile publice. În acest efort, CALM este sprijinit de Programul Comun Dezvoltare Locală Integrată. Astfel, viziunea din perspectiva de gen asupra problemelor comunitare, dezvoltarea axată pe oameni, îmbunătăţirea calităţii serviciilor locale, incluziunea tuturor categoriilor de cetăţeni din comunitate a devenit demersul comun al părţilor interesate.
Sporirea rolului şi consolidarea capacităţilor femeilor din administraţia publică locală, încurajarea participării active a femeilor în procesul decizional local, redresarea, în general, a statutului femeii la nivel local constituie unul din scopurile primordiale propuse în acest context. Reţeaua Femeilor CALM are menirea să contribuie la conjugarea eforturilor acestora pentru realizarea obligaţiilor asumate. Scopul Reţelei constă în încurajarea participării active a femeilor în procesul decizional local, mobilizarea şi includerea grupurilor marginalizate în viaţa comunitară. Concepută ca o oportunitate excelentă de relaţionare, rețeaua va pleda pentru abordări bazate pe drepturile omului şi integrarea dimensiunii de gen în procesul de descentralizare şi guvernare locală, oferind membrelor sale instrumente şi metodologii necesare pentru a asigura o administrare calitativă, sporind participarea femeilor în procesul de luare a deciziilor în cadrul APL şi CALM, a vizibilităţii lor în promovarea abordării bazate pe drepturile omului şi pe integrarea dimensiunii de gen.
Discuţiile în cadrul Conferinţei se vor axa pe aspecte ce ţin de promovarea egalităţii de gen şi a liderismului în guvernarea locală, implicarea femeilor în managementul comunităţilor, reprezentarea femeilor şi impactul acestora asupra luării deciziilor la nivel local, pe necesitatea asimilării principiilor egalităţii şi ale parteneriatului de gen, înţelegând că prin valorizarea potenţialului cetăţenilor, atât al femeilor, cât şi al bărbaților, se poate asigura o dezvoltare durabilă a comunităţii, accelerându-se şi ritmul de realizare a progreselor.
Evenimentul se va desfăşura la 10 decembrie 2011, cu începere de la ora 10.00, în incinta Institutului Muncii, Sala Polivalentă, strada Zimbrului 10, Chişinău.
Conferinţa este organizată de către Congresul Autorităţilor Locale din Moldova cu susţinerea Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată al Guvernului Republicii Moldova, PNUD si UN Women, cu suportul financiar al Guvernului Suediei, şi a Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la telefoanele: 22-35-09, 079686111
Persoane de contact: Viorica Mocanu, Daniela Grozavu, Cristina Solomon.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă