Nume
Parola
Vizualizări: 1358
Comunităţile din Transnistria celebrează succesul în cadrul programului CPP
5 August 2010 — Şapte grupuri de cetăţeni şi ONG-uri din Transnistria vor participa la ceremonia de celebrare a succesului pentru a marca finalizarea proiectelor în cadrul programului CPP. Evenimentul va avea loc pe data de 10 august 2010, la ora 11:00, în incinta sălii de festivităţi a şcolii Nr.17 din Tiraspol. La ceremonie vor fi prezente grupurile de iniţiativă din localităţile Sucleia, Ciobruciu, Protegailovca, Dnestrovsc, Frunze, ONG Ukrprosvita din Bender şi ONG Deunsport Plus din Sucleia. Au fost invitaţi reprezentanţii administraţiei publice locale din Tiraspol, Bender şi Slobozia. În cadrul ceremoniei reprezentanţii IREX-CPP vor înmâna diplome participanţilor la program, după care va fi efectuată o succintă prezentare a proiectelor implementate.

CPP organizează periodic ceremonii de celebrare a succesului cu scopul recunoaşterii iniţiativei, liderismului, perseverenţei şi dedicaţiei excepţionale a cetăţenilor în realizarea obiectivelor comunitare. Ceremoniile de celebrare a succesului sunt o ocazie pentru participanţii programului CPP să facă schimb de experienţă şi să lege noi parteneriate durabile.

Prin intermediul programului CPP grupurile de cetăţeni şi ONG-uri menţionate au obţinut şi implementat grant-uri USAID în valoare de peste 150.000$. La rândul lor comunităţile şi administraţiile locale au colectat şi investit din surse proprii peste 35.000$ pentru îmbunătăţirea condiţiilor de activitate din cadrul instituţiilor. Iniţiativele locale au cuprins un spectru larg de activităţi: schimbarea ferestrelor şi uşilor, procurare de mobilier, renovarea sălii sportive, renovarea grădiniţei, şi două proiecte de dezvoltare a comunităţii tinerilor.

Programul de Dezvoltare Participativă a Comunităţilor (CPP) este administrat de Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale (IREX) şi finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Până în prezent CPP a implementat cu succes 296 de proiecte dintre care 23 de proiecte în Transnistria.

Pentru detalii contactaţi: Mob. +373 68 09 59 57