Nume
Parola
Vizualizări: 4633
„PERSPECTIVELE DE DEZVOLTARE A COALIȚIEI DE MEDIU BĂLȚI”
Bălți, 5 Februarie 2015 — AO “Caroma Nord” a organizat în data de 30 ianuarie 2015 masa rotundă cu genericul „PERSPECTIVELE DE DEZVOLTARE A COALIȚIEI DE MEDIU BĂLȚI”.

Scopul evenimentului a fost de a întruni membrii existenți ai Coaliției, precum și potențialii membri și de a discuta perspectivele de dezvoltare a Coaliției de Mediu Bălți.

La întrunire au fost prezenți peste 60 de persoane, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, reprezentanți ai instituțiilor de învățămînt, agenți economici, precum și persoane fizice dornici de a colabora.

În cadrul ultimei sesiuni a fost pus în dezbateri obiectul protocolului de colaborare a membrilor coaliției:

1. Derularea de acţiuni/activităţi în vederea îmbunătăţirii/protejării şi dezvoltării unui mediu durabil în municipiul Bălţi;
2. Derularea acţiunilor de advocacy pentru influenţarea instituţiilor publice în scopul creării mecanismelor de dezvoltare durabilă a organizaţiilor societăţii civile;
3. Furnizarea de informaţii în vederea atragerii de fonduri europene şi ale altor instituţii finanţatoare din domeniul de mediu, economic şi social.

Acest concept al protocolului de colaborare a declanșat mai multe discuții asupra denumirii Coaliției, calității de membru, perspectivelor și modalităților de conlucrare, fapt îmbucurător pentru că persoanele fizice și juridice care au aderat sau continuă să adere la valorile și principiile Coaliției de Mediu nu sunt indiferente față de strategia de realizare a proiectului, și mai apoi de menținerea Coaliției de Mediu ca o Rețea Regională de Dezvoltare.

Masa rotundă a fost organizată în cadrul proiectului “Creşterea gradului de implicare a societăţii civile în procesul de protecţie a mediului şi responsabilizarea factorilor decizionali prin crearea Coaliției de Mediu în municipiul Bălţi și promovarea valorilor ecologice europene”.

Evenimentul a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) implementat de FHI 360. Opiniile exprimate aparțin AO „Caroma Nord” și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Vă rugăm să găsiți atașat o prezentare detaliată a evenimentului.