Nume
Parola
Vizualizări: 5118
Elevii de la liceul din Ciorescu prezintă, alături de specialiști, experiența de voluntari în grădinița de copii | INVITAŢIE MEDIA, miercuri, 24 septembrie
Ciorescu, mun. Chişinău, 23 Septembrie 2014 — Ministerul Educației invită jurnaliștii la o prezentarea Cercetărilor-Acțiune cu idei inovative pentru o mai bună calitate a serviciilor de educație în grădinițe.

Grădiniţa „Licurici” din comuna Ciorescu, mun. Chişinău, găzduieşte un eveniment de prezentare a rezultatelor unor Cercetări-Acţiune în educaţia timpurie, realizate de echipe de cercetători şi practicieni. În Cercetarea-Acţiune de la Ciorescu s-au implicat elevi din liceul din local, care au acționat pe post de voluntari la grădiniță de copii, ajutând educatorii în activitățile pe centre de interes.

CÎND: miercuri, 24 septembrie 2014, ora 15.00.
UNDE: grădiniţa din comuna Ciorescu, mun. Chişinău

Participă: Viceministrul Educaţiei, Liliana NICOLAESCU-ONOFREI.

În Republica Moldova, au fost realizate 5 Cercetări Acţiune în 5 instituţii preşcolare din ţară, axate pe:
• Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din educația timpurie în baza Standardelor profesionale naționale.
• Dezvoltarea profesională la locul de muncă prin activități de mentorat și impactul acestora asupra calității practicilor de educație timpurie.
• Evaluarea copiilor de vârstă timpurie și preșcolară în baza standardelor de învățare și dezvoltare pentru copilul de la naștere până la 7 ani.
• Organizarea eficientă a activităţilor educaționale pe centre de interes prin implicarea elevilor-voluntari din liceu.
• Incluziunea în educaţia timpurie a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație” este implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

Jurnaliștii interesați pot telefona marţi, pe parcursul zilei, la tel.: 022.234.692, pentru a rezerva locuri în transport.

CONTACTE:
Ministerul Educaţiei
PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE"
Telefon: +373 22 233897, Fax: +373 22 233 139
E-mail: proiectpge@gmail.com
Web: www.prescolar.md