Nume
Parola
Vizualizări: 4161
Materiale didactice și cărți pentru fiecare grădiniță din țară: noi investiții în educația timpurie de calitate în Republica Moldova
Chişinău, 3 Iulie 2014 — 38 de grădinițe din țară au fost dotate în acest an cu teren de joacă și sport și cu jucării, printr-un efort comun al Ministerului Educației și partenerilor săi. De asemenea, copiii de vîrstă preșcolară din toate grădinițele din țară vor beneficia de materiale didactice și cărți.

În ultimii cîțiva ani, au fost dotate deja 550 de grădinițe și centre comunitare de educație timpurie cu materiale didactice, iar în anul 2014 încă 858 de instituții sunt în curs de dotare în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială și UNICEF.

Investițiile în sporirea calității educației timpurii în Moldova continuă acum cu dotarea tuturor grădinițelor din țară cu cărți pentru copii, cadre didactice și părinți.

Procurarea acestor cărți a fost gestionată conform procedurilor Băncii Mondiale, iar licitația a fost lansată la 12 mai 2014 pe site-ul Ministerului Educației (http://edu.md/ro/anunturi/invitation-for-bids-15790), UNDB on-line și în revista economică Logos-Pres SA. Din cele 4 companii locale interesate, au depus ofertele Moldpresa Grup și Prut Internațional. Reprezentanții acestor două companii au participat, împreună cu membrii comisiei de evaluare, la deschiderea publică a ofertelor, la 10 iunie 2014 (ora 11.00).

Ofertele au fost evaluate în baza specificațiilor tehnice și a criteriilor elaborate de către Ministerul Educației și aprobate de către Banca Mondială și UNICEF. În vederea asigurării transparenței procesului de achiziții, rezultatele licitației sunt publicate pe site-ul Ministerului Educației (http://edu.md/ro/anunturi/icb-contract-award-notice-15990).

Mai multe despre investițiile în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație” găsiți pe site-ul web www.prescolar.md.