Nume
Parola
Vizualizări: 5311
7 mai 2014, ora 10.00 – INVITAŢIE MEDIA | Deschiderea grădiniței noi din satul Mereni, raionul Anenii Noi
Mereni, Anenii Noi, 6 Mai 2014 — Comunitatea din Mereni, raionul Anenii Noi, împărtăşeşte bucuria deschiderii unei grădiniţe noi, oferind astfel acces la educaţie timpurie de calitate pentru 100 de copii de vîrstă preşcolară.

Localitatea Mereni, Anenii Noi, devine cea de-a 26-a comunitate în care este inaugurată oficial o grădiniță renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

CÎND: miercuri, 7 mai 2014, ora 10.00.

UNDE: satul Mereni, raionul Anenii Noi (situat la aproximativ 25 de kilometri de Chişinău).

La festivitatea de deschidere participă:
• Maia SANDU, Ministrul Educației al Republicii Moldova
• Josephine Lutta KIYENJE, Ofiţer Superior de Operaţiuni, Secretariatul „Parteneriatului Global pentru Educaţie”, Washington
• Thomas Jeffrey RAMIN, Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie”
• Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte la Oficiul Băncii Mondiale, București
• Larisa VÎRTOSU, Coordonator Programe Educaţie şi Dezvoltare Timpurie, UNICEF
• Eugen SĂLCUŢAN, Primarul satului Mereni
• Lia SCLIFOS, Managerul Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație în Moldova”

De asemenea, la eveniment au fost invitaţi parteneri din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, lideri, reprezentanţi ai comunităţii, copii, părinţi etc.

Pentru a asigura o educaţie timpurie de calitate pentru 100 de copii de 3-6 ani din Mereni au fost făcute următoarele investiții: administraţia publică locală (1 444 000 de lei), contribuţia comunităţii (105 000 de lei), „Parteneriatul Global pentru Educaţie” (382 076 de lei pentru renovări). De asemenea, proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de către Ministerul Educaţiei, a oferit circa 188 000 de lei pentru dotări (mobilier, teren de joacă și sport, jucării și materiale didactice) şi urmează să ofere circa 8 150 de lei pentru cărți pentru copii, cadre didactice și părinți.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație” este implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

Contacte:
Ministerul Educaţiei
PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE”
Telefon: +373 22 233897,
Fax: +373 22 233 139
E-mail: proiectpge@gmail.com
Web: www.prescolar.md