Nume
Parola
Vizualizări: 4771
„PARTENERIATUL GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE este un proiect frumos şi necesar comunităţii noastre” – primarul Nadejda Cioban la deschiderea grădiniței din satul Sîrcova, raionul Rezina
Sîrcova, raionul Rezina, 21 Martie 2014 — „Această zi în care deschidem grădiniţa este o zi istorică pentru comunitatea noastră, fiindcă grădiniţa nu a funcţionat timp de 22 de ani. Iată de ce proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie” – care ne-a unit pe toţi – este un proiect frumos şi extrem de necesar comunităţii noastre”, a afirmat primarul satului Sârcova, Rezina, Nadejda CIOBAN, la evenimentul de deschidere a grădiniţei renovate şi dotate din localitate.

În această săptămînă, la fel ca la Cîrneşti, Nisporeni, miercuri, şi comunitatea din Sîrcova, raionul Rezina, şi-a împărtăşit, vineri, bucuria redeschiderii, după 22 de ani, a grădiniţei, oferind acces la educaţie timpurie de calitate pentru 60 de copii de vîrstă preşcolară.

Această localitate devine cea de-a 13-a comunitate în care este inaugurată oficial o grădiniță renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

„Vă mulţumesc tuturor pentru că susţineţi educaţia timpurie de calitate”, a fost mesajul adresat comunităţii şi partenerilor de către Ministrul Educaţiei, Maia SANDU, care a menţionat că acest proiect este un exemplu că, de fapt, „cu mijloace relativ puţine putem face lucruri mari”.

Pentru a asigura o educaţie timpurie de calitate pentru 60 de copii de 3-6 ani din Sîrcova au fost făcute următoarele investiții: administraţia publică locală (61 000 de lei), contribuţia comunităţii (50 000 lei), „Parteneriatul Global pentru Educaţie” (217 177 lei pentru renovări). De asemenea, proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de către Ministerul Educaţiei, a oferit 205 920 de lei pentru dotări (mobilier, teren de joacă și sport, jucării și materiale didactice) şi urmează să ofere circa 4 220 lei pentru cărți pentru copii, cadre didactice și părinți.

La festivitatea de deschidere a grădiniţei din Sîrcova au participat, alături de reprezentanţi ai comunităţii, copii, părinţi, de asemenea Anna OLEFIR, Ofițer operațiuni, Banca Mondială în Moldova, Lia SCLIFOS, manager al proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, deputatul Nicolae OLARU, Şefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Lidia LAZARI, directoarea grădiniţei Natalia COVAL, preotul din localitate Sergiu LUPAN.

Prezent la eveniment, Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad FILAT, a remarcat că „împreună cu partenerii noştri de dezvoltare am reuşit să facem atâtea lucruri frumoase pentru cetăţeni”, subliniind totodată că „atunci când suntem împreună, putem face minuni”, mai ales pentru copii.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF, se axează pe:
• Sporirea accesului la educație prin reabilitarea instituţiilor preşcolare şi dotarea lor cu mobilier, cărţi, materiale didactice şi jucării
• Îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie pentru copiii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sporit
• Oferirea serviciilor de educație timpurie de calitate prin instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile preşcolare și implicarea activă a părinților în acest proces.

Contacte:
Ministerul Educaţiei
PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE”
Telefon: +373 22 233897,
Fax: +373 22 233 139
E-mail: proiectpge@gmail.com
Web: www.prescolar.md