Nume
Parola
Vizualizări: 4639
INVITAȚIE MEDIA: 12 martie 2014 | Deschiderea grădiniței din satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi
Hîrbovăţ, Anenii Noi, 11 Martie 2014 — Comunitatea din Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi, împărtăşeşte bucuria redeschiderii grădiniţei renovate şi dotate din localitate, oferind astfel acces la educaţie timpurie de calitate pentru 66 de copii de vârstă preşcolară.

Localitatea Hîrbovăţ, Anenii Noi, este cea de-a 11-a comunitate în care este inaugurată o grădiniță renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

CÂND: marţi, 12 martie 2014, ora 11.00.

UNDE: satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi (situat la aproximativ 60 de kilometri de Chişinău).

La Hîrbovăţ a existat o grădiniță, dar nu aveau acces la educație toți copiii. Pentru a asigura educaţie timpurie de calitate și celor 66 copii de 3-6 ani din comunitate, au fost făcute următoarele investiții: administraţia publică locală (45 500 de lei), contribuţia comunităţii (26 000 de lei), „Parteneriat Global pentru Educație” (280 614 lei).

Grădiniţa a fost dotată cu mobilier, teren de joc și sport și în cîteva săptămîni va fi dotată cu jucării, materiale didactice, cărți pentru copii, cadre didactice și părinți etc.

La festivitatea de deschidere participă:
Igor GROSU, Viceministrul Educației
De asemenea, la eveniment au fost invitaţi parteneri din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, lideri, reprezentanţi ai comunităţii, copii, părinţi etc.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație” este implementat de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

Contacte:
Ministerul Educaţiei
PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE”
Telefon: +373 22 233897
Fax: +373 22 233 139
E-mail: proiectpge@gmail.com
Web: www.prescolar.md