Nume
Parola
Vizualizări: 8618
Vizita de studiu la ferma de iepuri – afacere iniţiată de un migrant moldovean
Mîndrești (rnul Telenești), 17 August 2013 — Reprezentanţa AO HILFSWERK AUSTRIA în Republica Moldova, în parteneriat cu Consiliul Raional Teleneşti au organizat, vineri, 9 august 2013, în cadrul proiectului “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene, o vizită de studiu la Mîndreşti (raionul Teleneşti).

Roman Popa, tînărul de 24 de ani, director SRL „Casa Iepurilor” şi gazda evenimentului, este unul din cei 7 beneficiari de micro-granturi din cadrul proiectului „Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”. Roman a beneficiar de un grant de 9208 euro pentru realizarea proiectului „Ferma de iepuri”, scopul acestuia fiind „Fondarea unei ferme de iepuri de casă și realizarea cărnii a iepurilor tineri vii și a blănurilor”. În rezultatul implementării proiectului, Roman a beneficiat de 48 de cuşte moderne pentru iepuri, care au fost importate de Italia.

La vizită au participant în jur de 40 de persoane: tineri antreprenori din raionul Teleneşti; beneficiari de micro-granturi din cadrul proiectelor „Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova” şi „PARE 1+1”; beneficiari din cadrul proiectului „Suport în utilizarea remitenţelor pentru crearea noilor afaceri şi a locurilor de muncă”; reprezentanţi ai sectorului asociativ şi mass media etc.
În cadrul vizitei de studiu Roman a povestit cu lux de amănunte despre experienţa proprie în acest domeniu, iar participanţii au adresat numeroase întrebări.
Probabil, cel mai important aspect al vizitei l-a constituit faptul că antreprenorii au enunţat şi dezvoltat idea necesităţii continuării acestui dialog deja la un nivel mult mai profesionist care ar:
• analiza principale probleme cu care se confruntă,
• identifica soluţii pentru dezvoltare,
• facilita procesul de schimb de informaţii şi experienţe,
• iniţia idei de cooperare între antreprenori, în vederea asigurării unui ciclu integrat de produse, ambele ca o condiţie sine qua non pentru o dezvoltare durabilă.
Proiectul “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat de Hilfswerk Austria International cu suportul financiar al Uniunii Europene, are drept scop corelarea fenomenului migraţiei şi dezvoltarea comunităţilor din Republica Moldova. Aceasta este posibil prin utilizarea efectelor pozitive ale migraţiei pentru dezvoltarea comunităţilor şi de a mări impactul pozitiv al remitenţelor în Moldova, prin îmbunătăţirea capacităţilor beneficiarilor de remitenţe de a iniţia activităţi generatoare de venituri, de a investi şi a dezvolta afaceri în comunităţile lor.

Proiectul este implementat în raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti în perioada aprilie 2011-noiembrie 2013.

Pentru informaţii adiţionale:
Victor Koroli, manager de proiect, Hilfswerk Austria în Moldova, Tel. + 373 22 212541, Email: victor.koroli@hwa.md

Autor: Reprezentanta Asociatiei Obstesti “Hilfswerk Austria” în Republi

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă