Nume
Parola
Vizualizări: 2754
Pentru anul şcolar 2012-2013 au fost editate şi reeditate 53 de titluri de manuale noi
Chişinău, 1 August 2012 — În 2010 Ministerul Educaţiei a elaborat curriculum-ul modernizat şi şi-a propus editarea manualelor în urma selectării în bază de concurs sau reeditarea manualelor noi, adaptate noului curriculum, axat pe formare de competenţe.

De asemenea, au fost editate şi manuale pentru anumite discipline şcolare care pînă în prezent nu se regăseau în schema de editare.

În conformitate cu Hotărîrea de Guvern cu privire la asigurarea cu manuale a elevilor /http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=296324/ , în mod preponderent, în acest an, au fost editate şi reeditate manuale pentru clasele a III-a, VII-a şi X-a.

MANUALE EDITATE
Pentru anul de învăţămînt 2012-2013 au fost editate, în urma selectării în bază de concurs, 7 titluri de manuale: patru manuale pentru învăţămîntul primar (pentru cl.III-a manualele de limba şi literatura română, educaţie muzicală,educaţie tehnologică şi manualul de istorie pentru cl.IV-a); trei manuale pentru învăţămîntul liceal (geografie şi chimie, cl VII şi biologie cl.IX-a); manualul de limbă franceză pentru cl-XII.
MANUALE REEDITATE
Pentru acest an de învăţămînt au fost adaptate curuculum-ului modernizat 38 de titluri de manuale. Dintre acestea 14 titluri pentru învăţămîntul primar ( Abecedar şi Bukvari pentru cl.I; limba şi literatura engleză cl.II; pentru clasa a treia au fost reeditate 9 manuale – limba şi literatura romănă (şcoala rusă); limba şi literatura rusă ( şcoala naţională); manualele de limba şi literatura găgăuză, ucraineană, bulgară; limba şi literatura engleză, de matematică, ştiinţe, educaţie plastică şi două manuale pentru clasa a IV-a: educaţia plastică şi limba şi literatura engleză). Pentru ciclul gimnazial au fost reeditate 14 titluri de manual. 12 dintre acestea sînt pentru clasa a VII ( limba şi literatura română,şcoala naţională, limba şi literatura rusă pentru şcoala naţională şi cea cu predare în limba rusă); manualele de limba şi literatura găgăuză, ucraineană, bulgară; de matematică, fizică, biologie, informatică, educaţie muzicală şi educaţie tehnologică. Pentru clasa a VIII au fost reeditate manualele de educaţie muzicală şi educaţie tehnologică.
Pentru ciclul liceal au fost reeditate 13 manuale pentru clasa a X-a şi anume: manualul de limba şi literatura română pentru şcoala naţională şi cea cu predare în limba rusă; cel de limba şi literatura rusă pentru şcoala naţională; de limba şi literatura universală, de limba şi literatura franceză; limba şi literatura engleză; manualele de matematică, geografie, chimie, biologie, informatică, fizică şi educaţie civică.
MANUALE NOI
În acest an, pentru prima dată au fost editate manualele de educaţie civică pentru clasele a V-a, VII-a şi a X-a şi manualul de literatură universală pentru clasa a XII.

În 2010 au fost editate sau reeditate 50 de titluri de manuale şi în 2011 - 42 de titluri de manuale.

Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei