Nume
Parola
Vizualizări: 3583
Copiii din România, care se odihnesc în tabăra PRIETENIA din Coşniţa, Dubăsari, vor prezenta, astăzi, un program cultural-artistic
Chişinău, 31 Iulie 2012 — Activitatea va marca debutul evenimentelor cultural-artistice şi sportive care vor fi desfăşurate în această tabără. Copiii au pregătit un program de dansuri, moderne şi populare, cîntece, recitaluri, scene teatrale. Este vorba de membrii ansamblului muzical-coregrafic „PRIETENIA” de la palatul copiilor „VASLUI”,din Vaslui,România.
La festivitate, care va începe la ora 20.00, va participa viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng şi directorul Direcţiei învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general, Valentin Crudu.
Amintim, că 100 de copii din România se odihnesc, în acest moment, în tabăra de odihnă „Prietenia” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari. Împreună cu ei au fost cazaţi şi 150 de copii din Moldova.
Biletele în tabăra de odihnă din Republica Moldova pentru elevi din România sunt oferite de către Ministerul Educației de la Chișinău.

Acțiunile se desfășoară în baza Protocolului de colaborare între Ministerul Educației al Republicii Moldova şi Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România.

De asemenea, în baza Protocolului de colaborare, 360 copii din şcolile de pe malul drept al Nistrului şi 90 de copii din raioanele de est și or. Bender s-au odihnit, în această vară, la Sulina, jud. Tulcea, România.