Nume
Parola
Vizualizări: 2804
A fost ales directorul Liceului Teoretic „M. Eminescu” din or. Anenii Noi
Chişinău, 27 Iulie 2012 — Comisia de Concurs a desemnat-o cîştigătoare a concursului pentru funcţia de director al Liceului Teoretic „M. Eminescu” din or. Anenii Noi pe dna Victoria Borisov, care şi anterior a deţinut acest post. Victoria Borisov are o experienţă managerială de 14 ani, este profesoară de matematică şi deţine gradul didactic şi managerial II.
În cadrul concursului, pe lîngă candidatul selectat, a mai participant un candidat şi anume, dna Eudochia Ceban, director adjunct în acelaşi liceu, profesoară de limba română, grad didactic II, cu experienţă managerială de şapte ani.

Conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director în instituţiile de învăţămînt, Comisia de concurs a fost constituită din şapte membri, inclusiv preşedintele şi secretarul comisiei, şi anume: Tatiana Potîng, viceministru al educaţiei, preşedintele Comisiei; Nadejda Popa, şef Centru Metodic, Direcţia Generală Învăţămînt, Tineret şi Sport Anenii Noi, secretar; Veronica Zubatîi, consultant principal, Direcţia resurse umane, formare continuă şi atestare, Ministerul Educaţiei; Piotr Lupanciuc, specialist principal, inspector şcolar la Direcţia Generală Învăţămînt, Tineret şi Sport Anenii Noi; Valentina Colţa, profesoară de matematică la Liceul Teoretic „M. Eminescu”, or. Anenii Noi; Raisa Creţu, director adjunct educaţie în acelaşi liceu; Mihail Palade, preşedintele Centrului Teritorial Chişinău al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei.

Menţionăm că, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director în instituţiile de învăţămînt, http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=336307pentru funcţia menţionată pot candida persoane care deţin cetăţenia Republicii Moldova; au studii superioare universitare pedagogice sau superioare universitare corespunzătoare profilului instituţiei de învăţămînt; au vechime pedagogică de cel puţin 5 ani; nu au împlinit vîrsta necesară obţinerii dreptului la pensie pentru limită de vîrstă; posedă limba română, iar în localităţile preponderent populate de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale – posedă limba română la nivel de comunicare; sunt apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei şi nu au antecedente penale.
Concursul pentru ocuparea funcţiei de director cuprinde două etape. În cadrul primei etape, eliminatorii, Comisia verifică îndeplinirea condiţiilor de participare la concurs, de evaluare a dosarului, a programului de activitate şi susţinerea interviului.