Nume
Parola
Vizualizări: 2446
Elevii moldoveni au obținut 5 medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică, ediția 2012
Chişinău, 27 Iulie 2012 — Fiecare participant al echipei noastre, la Olimpiada Internaţională de Fizică, ediția 2012 a obținut cîte o medalie de bronz.
Ediţia a 43-a a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în perioada 15–24 iulie 2012, în orașele Tallinn și Tartu, Estonia. La competiţie au participat elevi din 81 de ţări. Republica Moldova a fost reprezentată de o echipă formată din 5 elevi şi 2 profesori, în următoarea componență :
1. Zanoci Cristian, cl. a XI-a, LT ”Orizont”, Chişinău
2. Toloacă Ion, clasa a XII-a, LT ”M.Eliade”, Chişinău
3. Cheian Dinis, clasa a XII-a, LT ”Orizont”, Chişinău
4. Colibaba Nicoleta, cl. a IX-a, LT ”Gh. Asachi”, Chişinău
5. Popanu Ilie, cl. a XI-a, LT ”Orizont”, Chişinău
6. Evtodiev Igor, dr. hab., Universitatea de Stat din Moldova, conducător
7. Victor Păgînu, șef-interimar direcție, Ministerul Educaţiei, conducător.

Ediția curentă a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a fost anticipată și de un alt concurs on-line inițiat de către organizatorii olimpiadei: ”Cupa Fizicii - IPhO 2012”. La acest concurs au participat cu succes și elevii țării noastre (Popanu Ilie, Zanoci Cristian, Cheian Dinis, Toloacă Ion, Papîmeri Dumitru). După punctajul acumulat trei dintre ei s-au plasat în clasamentul top 10: Popanu Ilie (4), Toloacă Ion (6), Zanoci Cristian (10), fiind menționați cu diplome speciale. De asemenea, au fost acordate premii speciale pentru cei care au reușit să rezolve toate cele 9 probleme ale concursului (cu cîte un set de laborator al problemelor din cadrul etapei experimentale a olimpiadei au fost premiați elevii Popanu Ilie, Zanoci Cristian, Cheian Dinis).

Suplimentar, echipa noastră a fost premiată cu încă un set de laborator pentru cel mai înalt punctaj acumulat în clasamentul pe echipe.