Nume
Parola
Vizualizări: 2330
Conducerea Ministerului Educaţiei a avut o întrevedere cu reprezentanţii PNUD Moldova
Chişinău, 5 Iulie 2012 — În cadrul întrevederii a fost prezentată consilierul de grad înalt, Tatiana KALKANOVA, care va activa în cadrul Ministerului Educaţiei timp de un an şi va oferi expertiză în domeniul politicilor publice în domeniul educaţiei. Serviciile consilierului sunt oferite graţie Proiectului Misiunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, implementat de PNUD. Scopul proiectului este de a sprijini autorităţile să întreprindă reforme, inclusiv, în domeniul educaţiei.
Ministrul Educaţiei, Mihail ŞLEAHTIŢCHI, Viceministrul Educaţiei,Tatiana POTÎNG, au salutat prezenţa consilierului şi au apreciat înalt colaborarea între Ministerul Educaţiei şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
În cadrul şedinţei a fost analizat planul de activităţi, iar în zilele următoare Tatiana KALKANOVA va avea întrevederi cu reprezentanţii tuturor departamentelor din cadrul ministerului pentru a stabili traseul activităţii sale ulterioare. Dumneaei a ţinut să aprecieze faptul că toate strategiile promovate de minister sunt axate pe necesităţile elevilor, studenţilor, cadrelor didactice.
Această misiune vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova adresată către Uniunea Europeană în vederea acordării sprijinului pentru reformele democratice şi accelerarea asocierii şi integrării economice dintre Uniunea Europeană şi Moldova. Misiunea a angajat un grup de experţi internaţionali de nivel înalt care activează în cadrul principalelor instituţii publice, şi acorda asistenţă în elaborarea, implementarea şi monitorizarea politicilor şi măsurilor în aceste domenii.