Nume
Parola
Vizualizări: 2490
Sesiunea de examene 2012: rezultate prealabile
Chişinău, 29 Iunie 2012 — Astăzi, 29 iunie, în toată țara, vor fi anunțate primele rezultate ale examenelor de bacalaureat. Performanțele candidaților, exprimate în note, vor fi făcute publice la avizierul centrelor de bacalaureat.
Acestea vor ajunge în cele 159 de centre prin intermediul președinților comisiilor raionale/municipale de examene. Împreună cu lucrările, candidații vor cunoaște de pe borderou punctajul și notele la fiecare disciplină din această sesiune de examene.
În toate centrele de BAC vor fi transmise baremele de corectare, document ce va permite candidaților să examineze perspectiva corectă a răspunsurilor. În cazul în care aceștia vor dori să contesteze, total sau parțial aprecierea, o pot face în timp de 48 de ore, conform metodologiei: formulează o cerere în adresa președintelui centrului de BAC, în care indică părțile din lucrare ce urmează să fie reverificate.
Conform aceluiași document, fiecare candidat are dreptul să-și vadă lucrarea verificată într-un spațiu distinct și, obligatoriu, în prezența președintelui centrului de BAC. Centrele de BAC vor achiziționa lucrările contestate în zilele de sîmbătă și duminică. Comisiile de examinare a contestațiilor scrise își vor începe activitatea la 02.07.12. Decizia acestora cu referire la nota finală este definitivă.
Statistica prealabilă a rezultatelor prezintă următorul tablou procentual al reușitei: din 111.184 lucrări scrise-4,03 constituie note maximale-”10”; 11,05 la sută-”9”; 19,38 la sută-”8”; 33,68 la sută-”7”; 17,59 la sută -”6”; 9,82 la sută-”5”.
4949 de lucrări au fost apreciate cu ”insuficient”, ceea ce constituie 4,45 la sută.

Precizăm faptul că rezultatele definitive ale sesiunii de bacalaureat 2012, vor fi date publicității în luna iulie, după organizarea și desfășurarea sesiunii suplimentare.