Nume
Parola
Vizualizări: 2078
A fost sancţionat Preşedintele Centrului de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina
Chişinău, 22 Iunie 2012 — Ca urmare a raportului de monitorizare a procesului de desfăşurare a examenului de bacalaureat la disciplina solicitată, Ministerul Educaţiei, a destituit din funcţie preşedintele Centrului de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina, cu privarea dreptului de a ocupa această funcţie pe o perioadă de trei ani, pentru tolerarea acţiunilor şi intenţiilor de fraudă ale candidaţilor. Totodată, în calitatea sa de director, i s-a aplicat mustrare, pentru acţiuni neconforme normelor deontologice.
De asemenea, a fost demis din funcţie secretarul Centrului de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina, pentru neîndeplinirea atribuţiilor în conformitate cu metodologia.
Direcţia raională învăţămînt,tineret şi sport Rezina va administra sancţiuni disciplinare asistenţilor Centrului de Bacalaureat sus-menţionat, pentru încălcarea flagrantă a Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de bacalaureat şi persoanei delegate de către Comisia Raională de Examene să monitorizeze procesul de desfăşurare a examenului pentru lipsă de atitudine,tolerarea acţiunilor şi intenţiilor de fraudă ale candidaţilor.
Amintim că Ministerul Educaţiei a constatat abateri grave de la metodologia de organizare a examenelor în Centrul de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina. Aici au fost identificate copii cu rezolvarea testelor de examen asupra a 14 candidaţi. În toate cele trei săli de examen, au fost identificate, de asemenea, contrar metodologiei, copii cu rezolvări ale testelor pentru examenul de astăzi: în soba clasei, după tabla şcolară, în masa asistenţilor şi în dulap.