Nume
Parola
Vizualizări: 2109
Partu licee din Moldova au obţinut proiecte în cadrul Programului ACES
Chişinău, 20 Iunie 2012 — Rezultatele concursului de proiecte în cadrul Programului ACES (Academia Şcolilor Central Europene, Parteneriat Şcolar), ediția 2012

Republica Moldova a aderat la Programul Academia Şcolilor Central Europene Parteneriat Şcolar (Programul ACES) în decembrie 2008.
Programul ACES a fost iniţiat de către ERSTE Foundation Austria în 2006 şi are drept scop stabilirea şi promovarea dialogului şi cooperării tinerilor din ţările partenere, cât şi stabilirea unei reţele a şcolilor din regiune.

Ţările membre: Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Acest proiect oferă elevilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din Europa oportunităţi de schimb intercultural prin oferirea granturilor în scopul promovării proiectelor anuale comune în ţările partenere (2-3 şcoli din diferite ţări).
Proiectele se desfăşoară doar în ţările partenere.

Genericul Proiectului pentru anul 2012 a fost „Reality Check – How we perceive and construct the world through media”.

În total, au fost înaintate la concurs 178 proiecte din 415 instituţii de învăţământ din 15 ţări-membre ale Programului ACES. Fiecare proiect a fost iniţiat de către reprezentanţi ai 2-3 ţări partenere.

Pentru concursul anului 2012 instituţiile de învăţământ preuniversitar din Republica Moldova au înaintat 18 proiecte.

Au fost selectate pentru oferirea granturilor – 44 de proiecte din diferite ţări.

Urmare realizării procedurii de selectare, 4 din cele 18 proiecte înaintate la concurs din partea Republicii Moldova, au fost apreciate de către Comisie şi au fost înaintate pentru obţinerea granturilor:
- Liceul Teoretic „Alecu Russo” din Orhei, Proiectul „Dracula... myth or truth”;
- Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Chişinău, Proiectul „A Click Away”;
- Liceul Teoretic Măgdăceşti, raionul Criuleni, Proiectul „News makers: life makers or illusion makers”;
- Şcoala de Arte şi Meserii Grătieşti, mun. Chişinău, Proiectul „M.e.d.i.a. W.o.r.l.d. is O.u.r. L.i.f.e”.

Proiectele acceptate de către ACES primesc granturi în sumă de 1600 de euro pentru fiecare instituţie participantă la proiect, plus bonus 200 euro pentru instituţia coordonatoare de proiect. Durata fiecărui proiect e de aproximativ 7 luni, limba de lucru – engleză.