Nume
Parola
Vizualizări: 2138
Ministrul Educaţiei, Mihail ŞLEAHTIŢCHI, a participat la şedinţa festivă dedicată sărbătorii profesionale “ZIUA ISTORICULUI”
Chişinău, 18 Iunie 2012 — Ministrul Educaţiei a felicitat istoricii prezenţi la festivitatea dedicată sărbătorii profesionale “ZIUA ISTORICULUI” şi a menţionat că evenimentul este important pentru fiecare om luat în parte, pentru şcoală, pentru întreaga societate. Contribuind în mod substanţial la crearea „substanţei identitare”, istoria formează caractere, spirit civic ţi patriotic. Fără o bună cunoaştere a istoriei, nu te poţi produce cu succes nici în viaţă, şi nici în domeniul de activitate profesională, a afirmat Mihail ŞLEAHTIŢCHI.
Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova, Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM, Muzeul naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, Facultatea de Istorie şi Filozofie,USM, Facultatea de Istorie şi Etnopedagogie, UPS „Ion Creangă”,Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport,mun. Chişinău.
La festivitate au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului, distinşi istorici şi oameni de cultură din Republica Moldova.
Sărbătoarea profesională „ZIUA ISTORICULUI” a fost instituită prin decizia Guvernului Republicii Moldova nr.427, din 10 iunie 2011, în semn de preţuire a aportului comunităţii istoricilor la promovarea adevărului istoric şi a valorilor democratice.