Nume
Parola
Vizualizări: 2011
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a avut o întrevedere cu Katia Dolgova-Dreyer, expert CE în domeniul învăţămîntului superior
Chişinău, 12 Iunie 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, reprezentanţi ai mai multor Direcţii din cadrul Ministerului Educaţiei au avut o întrevedere cu Katia Dolgova-Dreyer, expert al Consiliului Europei în domeniul învăţămîntului superior, care se află într-o vizită de lucru de două zile în Republica Moldova. Împreună cu un alt expert european în domeniul asigurării calităţii în învăţămîntul superior şi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei ea va evalua procesul de asigurare a managementului calităţii la nivel instituţional, în domeniul învăţămîntului superior autohton, vordiscuta cu experţi în domeniul învăţămîntului superior despre crearea viitoarei Agenţii de Asigurare a calităţii, în baza experienţei altor state.
Ministrul Educaţiei a salutat prezenţa experţilor europeni şi a menţionat că sugestiile Dumnealor cu referire la crearea şi activitatea Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Superior vor ajuta la ralierea învăţămîntului superior din Republica Moldova la standardele educaţionale europene.
Nadejda Velişco, şefa Direcţiei Învăţămînt Superior, a afirmat că, experţii europeni urmează să intervină cu o serie de sugestii privind Regulamentul de activitate a Agenţiei de Asigurare a Calităţii, privind procesul de creare a Agenţiei de Asigurare a Calităţii, în baza experienţei altor state.
Expertul UE, Katia Dolgova-Drayer, a specificat că doreşte să efectueze vizite de lucru la Universitatea de Stat din Moldova şi Universitatea Tehnică din Moldova, pentru a se informa despre starea de lucruri în ceea ce priveşte asigurarea managementului calităţii la nivel instituţional în cadrul instituţiilor de învăţămînt superior. De asemenea, va avea întrevederi cu reprezentanţii sectorului asociativ şi cu responsabili din cadrul Cancelariei de Stat.
În urma vizitei de lucru, experţii europeni vor prezenta un set de recomandări privind crearea şi activitatea Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Superior.